- Jeg er utrolig skuffet og veldig irritert

Sint Patrick Thoresen etter KHL-exit.

FORBANNET: Patrick Thoresen vant med Salavat Julajev i fjor og håpet å gjenta bedriften med sin nye klubb, men det ble bråstopp i semifinalen. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORBANNET: Patrick Thoresen vant med Salavat Julajev i fjor og håpet å gjenta bedriften med sin nye klubb, men det ble bråstopp i semifinalen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Patrick Thoresens tid som KHL-mester i ishockey tok slutt tirsdag, da hans SKA St. Petersburg ble feid ut av sluttspillet.

Nordmannen vant med Salavat Julajev i fjor og håpet å gjenta bedriften med sin nye klubb, men det ble bråstopp i semifinalen. Etter tirsdagens 6-1-seier er Dinamo Moskva finaleklar med fire strake seirer.

- Jeg er utrolig skuffet og veldig irritert over hvordan laget har opptrådt og hvor få vinnerskaller det var her. Jeg er veldig skuffet over de dårlige lederegenskapene vi eldste og mest rutinerte har vist, sa Thoresen til Hockeymagasinet.

SKA sløste bort en klar ledelse (3-0 og 4-2) i den første kampen på hjemmeis og tapte etter forlengning. Siden har ikke Dinamo vært til å stoppe.

Thoresens lag hadde kniven på strupen tirsdag, men allerede etter 14.08 sto det 3-0 til hjemmelaget. Denis Mosalev scoret ledermålet etter drøyt fem minutter. Mikhail Anisin doblet ledelsen i overtall, før Leonid Komarov gjorde 3-0 i undertall.

- Vi startet med å gjøre en stor feil som ga dem en kontring. Deretter fikk vi en tominutter, og de satte 2-0. Den tredje kom i overtallet vårt, så det er vel bare å oppsummere at dette var en like mørk kamp som de andre, sa Thoresen til Hockeymagasinet.

I midtperioden økte Konstantin Gorovikov med et nytt undertallsmål før Anisin scoret to ganger til og fullførte sitt hattrick. Dimitrij Kalinins redusering var mager trøst for utslåtte SKA-spillere.

Thoresen spilte 15.12 minutter, vant 9 av 15 dropper og hadde to skudd på mål. Han pådro seg også en to minutters utvisning i den målløse 3. perioden.

Dinamo Moskva må vente minst tre dager på å få vite finalemotstanderen. Avangard Omsk leder 2-1 over Traktor Tsjeljabinsk før lagene møtes for fjerde gang onsdag.

For Patrick Thoresen venter spill for Norge i VM.

- Jeg skal iallfall være med til VM, men vet ennå ikke når jeg blir sluppet herfra. Først skal jeg grave meg ordentlig ned i noen dager, men jeg kommer tilbake, lovet den norske KHL-stjernen.

(NTB)