- NÅ SKAL VI KOSE OSS: Ole Gunnar Solskjær lover spillerne at de skal få kose seg i kveld. Her tar han fram gullsmilet sammen med kona Silje. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
- NÅ SKAL VI KOSE OSS: Ole Gunnar Solskjær lover spillerne at de skal få kose seg i kveld. Her tar han fram gullsmilet sammen med kona Silje. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

- Jeg er vant med å gjøre det vanskelig for seg selv fra United

Solskjær fikk gratulasjons-melding fra Ferguson.


MOLDE/OSLO (Dagbladet): Molde - Strømsgodset 2-2.

Ole Gunnar Solskjær har tatt Molde til gull i sin første sesong som manager. Og det med klubben der han selv slo gjennom som måljeger på 90-tallet.

- Det er vel fortjent for en klubb som har vært så nær så mange ganger, sier kristiansunderen.

Men bragden gikk ikke upåaktet hen i landet der han tilbrakte størstedelen av spillerkarrieren heller. I en periode under kampen var ordet «Brann» det niende mest brukte på Twitters trending-liste for Storbritannia. Og stikkordet #20Legend - Solskjærs klengenavn i United - var også glødende hett på mikrobloggtjenesten.

Gamlesjefen Alex Ferguson er ikke på Twitter, så vidt vi vet, men han var kjapt ute med gratulasjon via SMS.

- Han (Ferguson) har sendt meg melding. Han gratulerer oss, og skriver at det er en «fantastic achievement». Det er første sesongen, og han vet det er vanskelig, uansett serie. Det er en «fantastic achievement» - hva sier man på norsk? Jeg kan ikke snakke norsk heller, vet du. Bragd? Ja, det er en fantastisk bragd av gutta å vinne ligaen, sier Solskjær.

Måtte holde igjen jubelen Men Solskjær slapp ikke jubelen løs selv om Brann tok ledelsen med både ett, to og tre mål på Lerkendal. Men på kontoret så han Brann gå opp til 4-1 tidlig i andre omgang.

- På 4-1 tenkte jeg det var gjort. Da ble i alle fall stemningen på rommet mitt en del bedre. Men du vet aldri, sier Solskjær.

Det er ikke ham imot at det ble litt drama etter at de selv misbrukte muligheten til å sikre gullet selv.

- Det skal være vanskelig å vinne en serie. Det kunne ikke skjedd på en bedre måte. Nå har vi hatt en fin stund her inne. Jeg har vært vant til det fra United, å gjøre det vanskelig for seg sjøl. Det er ikke rart jeg får grå hår, for å si det sånn, smiler han og tar seg til krøllene.

Men Solskjær foretrekker å skryte av spillerne sine framfor å snakke om sine egne bekymringer og grå hårstrå.

- Gode spillere, fantastisk støtteapparat og publikum som har vært en 12. mann, det er de tre viktigste faktorene. Viktigst er spillerne sjøl, de har vært de beste spillerne i Norge. Jeg har en rolle i det jeg også, og støtteapparatet, men vi bare legger veien for dem. Det er spillerne som gjør det, sier Solskjær.

- Daniel fortjener det mest Og det er en spiller han unner gullet mer enn noen annen.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne. Spesielt mister Molde sjøl, Daniel (Berg Hestad) som fortjener dette mer enn noen andre. Jeg kunne ikke skrevet manuset bedre sjøl.

Molde-kapteinen har tjent klubben i en årrekke, og fikk endelig oppfylt gulldrømmen.

- Han begynte sesongen trøblete, var skadet og vi var usikre på hvordan det her skulle gå. Men vi fikk ham i form, og han har vært helt fantastisk de siste to månedene, han har vært helt super. Det er kanskje det som gleder meg mest. Han fortjener det, byen fortjener det - 100 år, nå har vi ventet lenge nok og det var vel fortjent, sier Solskjær.

Til slutt ble det altså gullfest i Molde i kveld, og Solskjær lover at spillerne skal få en fin kveld.

- Nå skal vi kose oss i kveld. Spillerne skal få en kveld som de fortjener, sier han.

MR. MOLDE: Daniel Berg Hestad jubler med supporterne ved hotell Alexandra etter at gullet var sikret med hjelp av Brann i Trondheim. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
MR. MOLDE: Daniel Berg Hestad jubler med supporterne ved hotell Alexandra etter at gullet var sikret med hjelp av Brann i Trondheim. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix Vis mer