Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er vant til at det skjer litt rundt meg, men ikke noe sånt

Sykkelen er borte og Ullevålseter er fortsatt preget etter skytehistorien i går kveld.

VET IKKE HVOR SYKKELEN ER: Pål Anders Ullevålseter håper fortsatt at motorsykkelen hans kan bli funnet i Argentina, men den er fortsatt ikke lokalisert etter gårsdagens dramatiske hendelser. Foto: SCANPIX/AFP / Juan Mabromata
VET IKKE HVOR SYKKELEN ER: Pål Anders Ullevålseter håper fortsatt at motorsykkelen hans kan bli funnet i Argentina, men den er fortsatt ikke lokalisert etter gårsdagens dramatiske hendelser. Foto: SCANPIX/AFP / Juan Mabromata Vis mer

(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter har fått en natts avstand til den for hans del dramatiske slutten på årets Rally Dakar.

Da motorsykkelen brøt sammen etter rundt 290 kilometer av gårsdagens spesialetappe, utviklet rally-exiten seg raskt til en surrealistisk historie.

Fem menn tilbød å skaffe Ullevålseter skyss med en av mennenes brødre tilbake til depotet, men på vei tilbake fikk sjåføren en telefon: En av de fem som sto igjen med sykkelen «hadde skutt seg».

Ullevålseter bisto da sjåføren ringte politiet, før han selv ble sluppet av og fikk skyss med noen andre. Dagen derpå har han fortsatt ingen grunn til å tvile på at hendelsen mellom sanddynene fikk en tragisk utgang, selv om pressekontakt Håkon Bjercke i går ikke ville utelukke at teamet er blitt utsatt for et beregnende tyveri.

- Det skjedde som jeg fortalte. Jeg var ikke så veldig involvert, men det er sånn jeg forstår det ut fra det jeg har observert, sier Pål Anders Ullevålseter til Dagbladet.

- Det var en mann som oversatte for meg hva de guttene snakket om, og jeg var med og kontaktet politiet etterpå. Det var ikke noe særlig. Jeg var jo helt «sjuk» fra før, jeg hadde nettopp brutt rallyet, og så dette. Jeg er vant til at det skjer litt rundt meg og sånn, men ikke noe sånt, sier Ullevålseter.

Leter etter motorsykkelen Han slapper av bak i en campingbil på vei til neste startby når Dagbladet snakker med ham. Han sov bare tre-fire timer i natt, før han sto opp for å sjekke om «letemannskapene» hadde funnet igjen motorsykkelen hans.

- De har ikke funnet noe ennå, men det er tre biler som er ute og leter etter det jeg lot stå igjen. Det er frivillige folk som har kjørt i mange, mange år, noen av dem var med i rallyet i Afrika i gamle dager og sånn. Også de er vant til å havne i dårlige situasjoner innimellom, de kommer fram til sykler som folk driver og stjeler, eller ser sporene etter kjøretøy som er blitt dratt avgårde, forteller Ullevålseter.

Store verdier Selv tok han med seg tre instrumenter til rundt 20 000 kroner per stykk for sikkerhets skyld i går, men det er verdier av omtrent samme verdi som ligger igjen.

- Det er sykkelen i seg sjøl, pluss en del utstyr til navigering, kartlesere og antenner og sånn. Men jeg håper de ikke har lyst på sykkelen, motoren var jo bra, og selv om jeg får erstatning vil jeg ikke få den tilbake. En ting er å kjøpe sykkelen, men med tid og masse ekstrautstyr har den jo en verdi langt utover innkjøpsprisen, sier Ullevålseter.

- Det er kanskje verdt 60 000 kroner det som ble liggende, men de som eventuelt har tatt det får ikke brukt det til noe i verden, sier Dakar-veteranen oppgitt.

I utgangspunktet blir han nå værende i Sør-Amerika de neste dagene, for å møte sponsorer som har tatt seg turen over, samt for å støtte teamkamerat Francisco Arredondo og resten av Team Ullevålseter.

- Det er i hvert fall planen, men jeg merker jo nå at jeg også har litt hjemlengsel. Det blir lange dager uten kjøringa å tenke på, sier Pål Anders Ullevålseter, som prøver å tenke videre på andre løp og tid med familien de neste månedene.

Dagbladet har kontaktet Dakar-arrangøren for ytterligere detaljer i denne saken, men har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar