Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig bonde i byen

Therese Johaug er blitt Oslo-jente.

NYE UTFORDRINGER: Therese Johaug har byttet ut landsbygda med storbyen, og er spent på om hun finner frem i Oslo sentrum. Foto: Anders Skjerdingstad
NYE UTFORDRINGER: Therese Johaug har byttet ut landsbygda med storbyen, og er spent på om hun finner frem i Oslo sentrum. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

AKER BRYGGE (Dagbladet): Therese Johaug (22) har brukt den siste uka til å flytte inn i sin nye terrasseleilighet ved Bogstad. Dermed er Dalsbygdas største datter blitt nabo med Marit Bjørgen (31) på vestkanten i Oslo.

- Jeg kjenner dette er veldig riktig, sier Johaug til Dagbladet.

Det var ikke akkurat noe oppussingsobjekt hun investerte i da hun først skulle flytte fra Nord-Østerdalen til Tigerstaden. Likevel er det blitt et malingsstrøk i enkelte rom.

- Det er fint å få sette sitt eget preg på det. Og jeg har hatt veldig god hjelp av familien, forteller Johaug.

Må stole på GPS Nå gjenstår det å gjøre seg kjent, både i marka og byen.

- Jeg har jo trent litt i Nordmarka i forbindelse med landslagssamlinger, men er ikke så veldig kjent. Jeg får nok litt hjelp av Marit. Vi har allerede vært ute og trent sammen, sier Johaug, som også får hjelp til å finne nye stier av orienteringsvenninnen Inger Liv Bjerkreim Nilsen.

- Hva med sentrum, Therese?

- Hehe, jeg er nok veldig bonde i byen! Jeg gruer meg til den første kjøreturen i sentrum, det er så mye folk og biler og veier. Heldigvis har jeg GPS, gliser Johaug.

Mindre reising Gulljenta fra Oslo-VM har tidligere hatt leilighet i Trondheim, men har likevel vært mye hjemme i Dalsbygda. Veldig mye.

- Det blir mindre av det nå. Men jeg sparer veldig mye tid på å bo i Oslo. Det blir mindre reising, og det blir lettere å kombinere trening med for eksempel oppfølging av sponsorer. Så jeg er sikker på at jeg har gjort det rette, sier Johaug.

NYE NABOER: Therese Johaug (t.v.) fikk bank av Marit Bjørgen onsdag, men det fører neppe til ufred i nabolaget. Foto: Nina Hansen
NYE NABOER: Therese Johaug (t.v.) fikk bank av Marit Bjørgen onsdag, men det fører neppe til ufred i nabolaget. Foto: Nina Hansen Vis mer

Onsdag kveld fikk hun bank på sin egen nye hjemmebane, da det var rulleskisprint til inntekt for Aktiv mot kreft på Aker Brygge. Først ble hun slått ut i kvartfinalen. Så ble hun kjøpt inn i semifinalen («bestikkelsen» gikk naturligvis uavkortet til kreftsaken), men også der ble det tap.

- Uansett var det veldig moro å gå. Et veldig bra arrangement for en veldig god sak, som jeg er personlig engasjert i, sier Johaug.

Bedre i lett terreng Helt uten verdi var det ikke rent sportslig heller.

- Jeg har jo et mål om å utvikle meg og bli raskere i lett terreng. Her fikk jeg matching av noen av verdens raskeste jenter, poengterer tremilsmesteren fra i vinter.

Marit Bjørgen vant rulleskisprinten foran Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud.