FORSETTER I ENGLAND: Victor Valdes. Foto: NTB Scanpix
FORSETTER I ENGLAND: Victor Valdes. Foto: NTB ScanpixVis mer

– Jeg er veldig glad. Det er uvanlig for et nyopprykket lag å hente en slik spiller

Víctor Valdés klar for Middlesbrough.

Tidligere Barcelona- og Manchester United-målvakt Víctor Valdés har skrevet under på en toårskontrakt med nyopprykkede Middlesbrough.

Ifølge Daily Telegraph skal Boro-manager Aitor Karanka ha overbevist Valdes om hvilke ambisiøse planer klubben har for Premier League-comebacket. Torsdag kveld bekreftet klubben overgangen.

– Jeg er veldig glad. Det er uvanlig for et nyopprykket lag å hente en slik spiller, sier en fornøyd Karanka til klubbens nettsted.

Middlesbrough skal også ha hatt muligheten til å hente Robin van Persie, som har fått beskjed om at han kan forlate Fenerbahçe. Engelskmennene ser likevel ikke ut til å følge opp interessen for 32-åringen.

Valdes skal ha vært ønsket av flere klubber i spansk og portugisisk fotball. Tyrkiske Besiktas skal også ha vist interesse for veteranen, som havnet i unåde under Louis van Gaal i Manchester United.

Valdes er Boros femte kjøp denne sommeren. Den defensive midtbanespilleren Marten de Roon er ankommet fra Atalanta, mens Hearts-forsvarer Jordan McGhee er hentet på lån.

Karanka har også sikret seg dansken Viktor Fischer fra Ajax og Bernardo Espinosa på fri overgang fra Sporting Gijon.

(NTB)