- Jeg er veldig glad for å kunne binde meg til Napoli

Benitez gleder seg til Napoli-eventyret.

NYTT BEITE: Rafael Benitez ledet Chelsea til seier i Europa League. Nå får han sjansen til å lede Napoli i Champions League neste sesong. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB SCANPIX
NYTT BEITE: Rafael Benitez ledet Chelsea til seier i Europa League. Nå får han sjansen til å lede Napoli i Champions League neste sesong. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB SCANPIXVis mer

Rafa Benitez sier han vet hva Napoli betyr for byen og fansen.

Mandag kveld ble det kjent at spanjolen blir trener for den italienske klubben de to neste sesongene.

- Nå som avtalen er blitt kjent, kan jeg si at jeg er veldig glad og fornøyd med at jeg kan binde meg til en klubb med en slik stolt historie. Jeg kjenner byens historie og vet hvor viktig del av byens kultur og tradisjoner denne klubben er, sier Benitez til sitt eget nettsted.

53-åringen har vært vikarmanager i Chelsea siden i november. Han ledet laget til seier i europaligaen og tredjeplass i Premier League.

- Jeg må innrømme at jeg gleder meg veldig ettersom jeg deler lidenskapen for fotball med Napoli-fansen. Det er bevist at de er veldig, veldig spesielle. Jeg ser fram til å møte fansen og å få deres sterke støtte til det prosjektet vi nå skal starte, sier Benitez.

- Jeg er glad for å bli en del av den flotte Napoli-familien og håper vi kan dele triumfer sammen. Vi går umiddelbart i gang med jakten på suksess for klubbens supportere, sier spanjolen videre.

Han har fått toårig kontrakt med Diego Maradonas gamle klubb. Benitez erstatter Walter Mazzarri. Benitez tar med seg trenerne Francisco de Miguel Moreno og Vicente Javier Valero Berchili til Napoli. Trioen har han hatt med seg i Liverpool, Inter og Chelsea.

I 2005 ledet Benitez Liverpool til seier i mesterligaen.

(NTB)