«Jeg er veldig intens»

Bjørn Dæhlie er vår største idrettshelt gjennom tidene, men nå har han lagt opp. Ingen har klart å fylle hullet etter ham. Hvem blir vår neste nasjonalhelt? Dagbladet inviterer deg til å velge din kandidat. I dag: alpinisten Hedda Berntsen.

1. Hva er dine beste egenskaper som idrettsutøver?

- Jeg liker det jeg driver med og er veldig aggressiv. Jeg gir meg ikke og kan bli sint når jeg ikke behersker noe.

2. Hva er dine beste menneskelige sider?

- Tror jeg er ganske sosial, liker å gjøre ting sammen med folk. Dessuten er jeg engasjert og bryr meg.

3. Hvordan tror du omgivelsene oppfatter deg?

- Som fornøyd og glad. Men jeg er veldig intens. Det kan bli litt mye Hedda, liksom. Har jeg først bestemt meg for å bli god i noe, driver jeg bare med det, som alpint og skating for eksempel.

4. Hva er det ved en idrettsprestasjon som etter din mening skaper begeistring hos nordmenn?

- Tror det gjelder idretter som fotball og damehåndball. Det at Norge hevder seg skaper begeistring. De blir rett og slett glade.

5. Har du skapt slik begeistring noen gang, eller hva må du gjøre for å skape slik begeistring på nytt?

- Noen ble veldig begeistret da jeg tok VM-bronse. Men jeg tviler på at jeg noen gang klarer å skape samme begeistring som Bjørn Dæhlie.

6. Hva legger du i ære og berømmelse, og hva betyr det for deg?

- Ære er vel at folk setter pris på det du har gjort, og det er hyggelig. For meg betyr berømmelse ingen ting. Jeg elsker å stå på ski og vil bli best mulig til det.

7. Hvor viktig er det for deg å tjene penger på idretten din?

- Det er fint å kunne drive på et høyt nivå og leve av det. Jeg tjener ikke mye, men slipper å jobbe. Det er ikke noe motiv. Den dagen penger blir det, må jeg finne på noe annet.

8. Hvor mye blod, svette og tårer har du ofret for å komme dit du er i dag?

- Veldig mye svette. Noen tårer, men ikke så mye blod. Tårene kommer når jeg trener så det gjør vondt eller når det har gått veldig dårlig i en periode.

9. Hvem står bak din suksess?

- Mange. De som fikk meg interessert i idrett og som har fulgt meg opp. Mamma og pappa, skigymnaset, folk på colleget i USA, skolelaget i Trondheim og landslaget.

10. Hvorfor eller hvorfor ikke kan du ta opp arven etter Bjørn Dæhlie?

- Det tror jeg ikke jeg kan. Han var mann - jeg er kvinne. Han drev med langrenn - jeg med alpint. Langrenn er en større idrett i den norske folkesjela. Men jeg har heller ikke som mål å bli den nye norske folkehelten.

<B>EKSTREM:</B> - Har jeg først bestemt meg for å bli god i noe, driver jeg bare med det, som alpint og skating for eksempel, sier Hedda Berntsen.