Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig skuffet

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Dagbladet 3-0. - På 2-0 satt jeg med en liten følelse av at det kunne bli morsomt i Oslo. Den forsvant da det siste målet kom. Og jeg er veldig skuffet over at de i perioder trillet ball i hatt med oss. Men flau, nei, det er jeg ikke, sier Drillo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort fortalt:

Vålerenga var stort sett sjanseløse mot Chelsea. Uansett hva Drillo hadde av håp der han satt, så det aldri lyst ut. For tittelforsvarerne var raskere, flinkere med ballen og skapte sjanser når de ikke skulle gjøre det.

Fordi Vålerenga er for trege.

Forhåndsfrykten

- Vi er et langsomt lag, sier Drillo. - Det merket vi spesielt i denne kampen. Og derfor klarte vi ikke å nekte dem rom til å skape sjanser. Chelsea ble rett og slett for gode.

Den siste setningen inneholdert Drillos store forhåndsfrykt. Og det var den han hadde i tankene da han onsdag formiddag sa at det var ti år siden han sist var blitt utspilt på en fotballbane. Den gangen var han trener for Ålesund og gikk på et 0-5 skrell mot Strindheim.

I går kveld var han på Stamford Bridge med Vålerenga.

- På langt nær like ille, sier Drillo. - Vi fikk jo ikke flere enn tre bakover. Men det er lenge siden jeg tapte glatt 3-0.

Akkurat det gjør vondt.

- Vi er ikke bedre

- Vi klarte ikke å løfte oss de gangene vi hadde muligheter, fortsetter Drillo. - Men - vi er nok ikke bedre akkurat nå. Og derfor må jeg innrømme at det er bortimot umulig å snu dette i Oslo. 3-0 er i meste laget.

- Dere gjorde det på en omgang i Istanbul?

- Ja, men husk at det var et mirakel. Og nå er det Chelsea som er motstander. Men ingen ting er som sagt umulig i fotball. Det er bare veldig lite sansynlig.

Drillos sjøltillit og klokketro på egen fotballfilosofi sto for svære hogg da han møtte de egnelske journalistene etter kampen. Og det første spørsmålet som kom var sjølsagt: «Ville du gjort en bedre jobb enn Vialli med Chelsea i kveld?».

- Chelsea ville vunnet med meg som trener også, svarte Olsen.

Og:

- Det er dere journalister som vil ha det til at jeg skal ha sagt at Chelsea vil bli bedre med meg som trener. Det eneste jeg har sagt er at jeg tror på min fotballfilosofi. Og det gjør jeg fortsatt.

På toppen av det luktet han røyk.

Stilen virker ikke

Men Drillos fotball virker ikke i Vålerenga. Foreløpig.

- Det hadde vært fint å ha en god hodespiller å slå langt på, sier han til Dagbladet. - Men - det har jeg ikke. Uten at det hadde spilt noen stor rolle i denne kampen. Chelsea sto nemlig så høyt og tok oss så tidlig at de nektet de fleste mulighetene for oppspill.

- Hva med John Carew?

- Han viste i glimt hva han kan som fotballspiller. Men samtidig velger også John en del feil løsninger.

- Vil det bli vanskelig å løfte seg til Ullevaal-returen om 13 dager?

- Nei, dette er bare artig. Det eneste vi ikke har problemer med er innstillingen, sier Drillo.

- Vi knuser dere i hockey, sang Klanen så det ljomet. Og så lærte de hele Stamford Bridge å melke kuer. Og da er det vel greit da - tross alt.

Alle var jo enige om at det hadde vært en fin tur.

SKUFFET: Egil Olsen la ikke skjul på at 3-0 tapet var skuffende.