- Jeg er veldig skuffet

Ole Martin Årst er skuffet over å bli kritisert for å velge fødsel foran kamp. Men han nekter å synke ned på Ivar Hoff og Mini Jakobsens nivå.

TROMSØ (Dagbladet): - Er det verdt å si noe til en mann som blir betalt for å slenge dritt? svarer den nybakte pappaen på Dagbladets spørsmål om han har ei melding til TV2s ekspertkommentatorer.

- Jeg vil ikke falle ned på deres nivå. Jeg kunne kalt dem både det ene og det andre, men jeg overlater til dem å uttale seg om ting de ikke har greie på, sier Ole Martin Årst.

Uttalelsene stakk

Da han uteble fra sesongens aller viktigste kamp fordi samboeren skulle føde, møtte han nådeløs kritikk fra ekspertkommentatorene Ivar Hoff og Mini Jakobsen på TV2s direktesending.

- Ole Martin Årst skulle vært med og spilt hvis det hadde vært noen ryggrad i gutten, uttalte Hoff.

Mini stemte i med foraktelige fnys over at samfunnet har presset mannfolk til fødestuene.

- Uttalelsene stakk, det er ikke noe godt å høre slikt.

Han hadde lidd store kvaler da vannet gikk klokka 04.30 om morgenen, bare noen timer før kampen som betydde et være eller ikke være i Tippeligaen for klubben. Han hadde vært klar over at dilemmaet kunne oppstå, og hadde bestemt seg for at fødselen var viktigst.

- Jeg skjønte fort at jeg ikke kom til å rekke flyet som gikk 08.45, sier Ole Martin. - Jeg tenkte gjennom saken enda en gang og landet på at livet er viktigere enn fotball. Men det var ikke et enkelt valg.

Taklet kritikken bra

Han reagerer på at ekspertkommentatorene uttalte seg om ting de ikke hadde greie på.

- Det er ingen selvfølge at alt går bra under en fødsel. Tenk om det ikke hadde gjort det? Da ville uttalelsene deres vært virkelig ille.

Han skynder seg å understreke at alt er i skjønneste orden med samboer Elin Sørensen og den nyfødte datteren.

- Elin taklet kritikken bra, det var nok jeg som hadde det verst, sier Tromsø-spissen.

Som Dagbladet avslørte i går, har Mini selv droppet en viktig kamp for å rekke sin datters fødsel.

- Det sier jo litt om seriøsiteten at han kritiserer andre for ting han har gjort selv, sier Ole Martin.

Tom og sliten

- Men TIL har brukt fem millioner kroner på deg i håp om at du skulle berge laget fra nedrykk. Hvilke tanker gjør du deg om det?

- Det er uvesentlig om man blir hentet for 100 millioner eller ei krone. Valget mitt hadde ikke vært enklere om jeg kom gratis til TIL. Jeg er ekstremt glad for at de klarte å vinne uten meg. Jeg har aldri følt at jeg var Tromsøs frelser. Vi er en stall på noen og tjue og alle bidrar med sitt.

Årst valgte også barn foran ball da klubben feiret seieren lørdag kveld.

- Jeg følte meg helt tom og sliten og var hjemme sammen med min andre datter og slappet av, sier Ole Martin Årst til Dagbladet. - Jeg ville ikke snakke med journalister, så jeg gratulerte lagkameratene per tekstmelding og telefon.

Han ville ikke nølt med å prioritere på samme måte én gang til.

STERK KRITIKK: Ole Martin Årst innrømmer at kritikken fra TV2s ekspertkommentatorer stakk, men: - Det sier jo litt om seriøsiteten at han (Mini) kritiserer andre for ting han har gjort selv, sier han.