-  Jeg er veldig stolt

USA-Europa 15.5-12.5. Suzann Pettersen var svært lykkelig etter at hun som eneste europeer gikk ubeseiret gjennom Solheim Cup.

- Jeg er veldig stolt over å være den eneste jenta fra Europa som ikke tapte, sier Suzann Pettersen til Dagbladet via sin manager Jan Ove Nystuen.

Suzann ble vist enorm tillit av laget da hun fikk jokerrollen i den vanskelige sistekampen - som lenge så ut til å bli den avgjørende kampen.

De to lagene sto likt med åtte poeng hver etter de to første dagene med parspill - men Suzann kunne ikke redde Europa på egen hånd. Spenningen ble nemlig utløst lenge før Suzanns match var avgjort. 4

2-årige Meg Mallon, det amerikanske lagets mest erfarne spiller, sikret hjemmeseier med USAs femtende poeng da hun senket en tometersputt for par på det 16. hullet. Suzann delte til slutt sin ubetydelig match med veteranen Rosie Jones, etter en svak bogey på det siste hullet.

Dermed vant Suzann Pettersen tre av fire mulige poeng (to seirer og to uavgjort). Likevel var hun ikke helt fornøyd med den siste kampen:

- Jeg er litt irritert over at jeg ikke vant den siste. Hadde det ikke allerede vært avgjort, ville jeg nok spilt mer taktisk. Når kampen var uten betydning kunne jeg risikere litt mer, sier Pettersen.

Økt verdi

Manager Jan Ove Nystuen mener Suzann Pettersen virkelig har fått vist seg fram for det amerikanske publikummet og økt markedsverdien sin kolossalt: - For golfjentene er dette omtrent som OL.

Det har vært godt over 100 000 veldig patriotiske tilskuere her, som gjør dette til en helt spesiell opplevelse, sier Nystuen. - Suzann har gått skadet et helt år, og da blir man fort litt glemt. Men i Solheim Cup har hun virkelig fått profilert seg, og vist seg som en særegen spiller.

Det er mange som snakker om henne nå. Hun har gjort helt spesielle ting som skiller henne fra resten, sier han.

Fantastisk comeback

- Jeg vil kalle dette et fantastisk comeback, sier Nystuen. Når skuffelsen over Europas tap har lagt seg, kan Suzann glede seg over eget spill. Om to år kan Tutta fortsette sin gode Solheim Cup-karriere, og hjelpe Europa til å gjenvinne det prestisjefylte trofeet på hjemmebane i Halmstad.

GRUNN TIL Å JUBLE: Suzann Pettersen.