Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig takknemlig

Rekdal lettet etter avskjeden med VIF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdal trekker seg som trener i VIF. Det opplyser han selv på en  en pressekonferanse mandag kveld.

- Jeg har gitt beskjed til styret om at jeg trekker meg som trener for eliteserielaget. Jeg har vært her i seks fantastiske år og er meget takknemlig for at jeg fått sjansen, sier Kjetil Rekdal på pressekonferansen, som ble varslet bare en time i forkant.

- Jeg har hatt 150 prosent tillit fra styret og dette er min beslutning, sier Rekdal.

Se opptak av pressekonferansen på Viftv.no

- Drar med varmt hjerte

- Jeg er veldig takknemlig for at Vålerenga ga meg den sjansen for noen år siden, sier Rekdal, som er blitt veldig glad i klubben.

- Jeg drar herfra med gode minner og et bankende, varmt  hjerte. Jeg er lettet over å ha tatt beslutningen og tror den er den rette, sier han videre.


Rekdal sier han forlater klubben på grunn av dårlige resultater denne sesongen.

- Nå må noen andre ta ansvar slik at vi kommer tilbake på det nivået vi skal være, sier han.

 PRESSEKONFERANSE I KVELD: - Jeg drar fra Vålerenga med varmt og bankende hjerte, sier Rekdal, som mener det er på tide å overlate jobben til andre etter dårlige resultater denne sesongen. Foto: SCANPIX
PRESSEKONFERANSE I KVELD: - Jeg drar fra Vålerenga med varmt og bankende hjerte, sier Rekdal, som mener det er på tide å overlate jobben til andre etter dårlige resultater denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Når tok du den endelige beslutningen? spurte Dagbladet.no

- Den endelige avgjørelsen tok jeg etter kampen mot Fredrikstad (tap 0-3, journ.anm.). Det var en prestasjon jeg som ansvarlig ikke kunne leve med. Det var det definitive nådestøtet. Jeg har vært her i seks år, og spurt meg selv hvor lenge jeg kan holde på her. Den absolutte tanken på å slutte kom underveis i den kampen, sier Rekdal.

Vil ikke møte VIF

Han snakket ikke om nye jobbplaner mandag kveld.

- Akkurat nå skal jeg ha litt ferie, jeg har nesten ikke hatt en fridag på seks år. Nå blir det en rolig periode der jeg kobler av litt og ser an.

- Jeg overvar et spillermøte tidlig mandag og det gjorde bare at jeg ble enda mer sikker på at jeg gjorde rett, uten at det skjedde noe spesielt der, sier Rekdal videre.

-  Jeg har sagt hva jeg mener. Jeg kommer ikke til å være noen rådgiver de kan ringe i x antall år.

Rekdal tror det er svært små muligheter for at han blir trener for et annet norsk lag.

image: - Jeg er veldig takknemlig

- Jeg har ikke lyst til å komme med et norsk lag på Ullevaal og slå VIF. Det ville stukket meg i hjertet, sier han.

- At jeg kommer til å ta meg en trenerjobb i framtida er jeg ikke bekymret for, men nå vil jeg ha en rolig periode hvor jeg får koblet av. På denne sida av året er det uaktuelt å bli trener så sant det ikke er Barcelona som spør, sier Rekdal med et smil.

- Utrolig trist

Formann i Vålerenga fotball, Odd Skarheim, synes det er synd at Rekdal går.

- Dette er en utrolig trist dag for Vålerenga, sier han.

- Kjetil Rekdal går inn i VIFs historie som en av de største, sier han, og ramser opp eks-trenerens bragder, med spesiell vekt på seriegullet i fjor.

Sportslig leder Lars Bohinen er enig i at beslutningen er trist. Han opplyser videre at Petter Myhre går inn som ny hovedtrener, mens Harald Aabrekk fortsetter i sin stilling.

Formann i Vålerengas elitestyre, Espen Musæus sa til Dagbladet.no mandag at Rekdals posisjon har vært diskutert i styret, men han hevdet at treneren fortsatt hadde tillit i klubben.

- Etter tapet mot Fredrikstad søndag stilte Kjetil stillingen sin til disposisjon, da tok vi det opp i styret, og bestemte oss for å gi ham vår støtte. Den har han fortsatt, sa Musæus.

Petter Myhre tar jobben som hovedtrener og Harald Aabrekk fortsetter i sin stilling. Lars Bohinen fortsetter også som en del av trenerteamet.

Hva syns du om at Rekdal trekker seg?

Kommenter her!