- Jeg er veldig usikker

LONDON (Dagbladet): - Fotball er som poker - flaks og uflaks kan spille en betydelig rolle. Og hva jeg er fornøyd med? Jo, hvis vi ikke går ned er det bra. Men i bakhodet har jeg en følelse av at vi kan havne på den øverste halvdelen av tabellen, sier Drillo.

Et godt døgn før «The evil Olsen» debuterer i Premier League, er det ikke lenger så mye engelsk snakk om død, ballfordervelse og Wimbledons kommende steinalder. Man er liksom ferdig med det - sammen med kjøret rundt gummistøvlene, The Crazy Gangs iboende fantestreker og det faktum at Mr. Olsen har innført ølforbud. Men det kommer igjen - vær sikker - hvis resultatene uteblir.

Eller kommer det uansett?

- Hvis vi vinner kamper og får dritt i avisene, er det helt topp, sier Drillo til Dagbladet.

Akkurat det har han sagt på mange reiser med Norge. Men hva hvis resultatene uteblir og avismøkka spres med samme iver?

- Da blir det verre, sier Mr. Olsen.

Tåler motgang

Da Drillo tok over Norge, var han spent og usikker. Det han opplever nå er dobbelt dose. Og hans pessimistiske natur gjør at han har forberedt seg på det verste. Til og med sparken.

- Jeg er usikker, sier Drillo. - Men jeg er ikke likeglad i forhold til jobben. Og skulle motgangen komme, er jeg sterk nok til å takle den. Jeg er forberedt på alt.

Laget hans er derimot uforberedt. Det vil si: Når Wimbledon møter Watford i morgen ettermiddag, skal de spille en type fotball manageren vet at de ikke behersker. Og derfor kan Wimbledon bli dårligere enn de har vært under Drillo. Før de blir gode.

- Jeg har tenkt en del på det, sier Olsen.

- At laget faktisk kan bli dårligere defensivt enn det det var før jeg tok over. For vi trenger mer tid på å få soneforsvaret til å sitte.

Spillestil - hva så?

Tore Pedersen gjør comeback i Premier League i morgen ettermiddag. Det er Drillo veldig glad for. For i Tore P. har han i hvert fall en mann som kan lede ideene hans i forsvarsarbeidet. Hvis noen gidder å høre...

- Spillerne er veldig forskjellige på det området der, sier Drillo.

- Jeg har snakket med samtlige på tomannshånd og opplevd enormt store forskjeller i væremåte. Noen - som Robbie Earle og Kenny Cunningham - er fødte ledertyper og opptatt av dette. Andre kan si «you're the boss - you tell me».

Med Trond Andersen fra Molde og israelske Walid Badir klare for spill har Drillo satt en foreløpig stopp for kjøp av spillere. De eneste forretningstransaksjonene som skal foretas nå, er salg av en to-tre mann. Men ikke hvem som helst, og i hvert fall ikke folk som John Hartson, Carl Court og Marcus Gayle.

- Denne uka har vi fått tilbud på alle tre fra andre klubber i Premier League. Det var snakk om mye penger, men jeg sa blankt nei, sier Drillo.

Drillo og kongelige

24. juni flyttet Drillo til London. Siden det har han bare vært i sentrum én gang: da han spiste frokost med Arne Scheie før kommentatorjobbinga på Charity Shield-kampen mellom Arsenal og Manchester United. Ellers har han holdt seg på landet.

- Det er fint i Wimbledon, sier Drillo.
- Fint og landlig. Og jeg har vært i sentrum mellom 50 og 100 ganger, så jeg trenger ikke det. Og ikke går jeg på teater heller.

Men sammen med den kongelige fiffen har han vært: i The Royal Box, på Wimbledons centercourt og på Wembley. Det siste stedet i publikumskjøpt slips og i jakka til Arne Scheie.

- Det var Sam (Hammam, Wimbledons styreformann) som ville ha meg med da vi var på Wembley nå sist. Men jeg hadde jo som vanlig ikke klær til det. Og da han så at Arne (Scheie) hadde jakke, ba han meg å låne den. Så kjøpte han slipset av halsen på en annen kar for 50 pund. Jeg har det ennå, og det er jævlig stygt.

Musikken i Wimbledons garderobe er Drillo-stygg, den også. Og så trener-ille at den lille fra Norge må rømme lokalet.

- Når det blir for ille, så bare går jeg ut, sier Drillo.

- Jeg aner ikke hva de hører på. Jeg registrerer bare at det er veldig høyt. Og vil gutta ha den dunkinga - dunk, dunk, dunk - er det greit for meg.

- Jeg kan jo ikke forandre på alt her borte.

GRUER SEG:</B> Egil Olsen har forskjellige følelser for ligastarten i London.