Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig, veldig skuffet

Henning Solberg kjørte ut i Rally Sverige.

(Dagbladet.no): Henning Solberg er ute av kampen om en pallplassering i Rally Sverige. På dagens tredje fartsprøve, SS11 (Vargåsen), kjørte han av veien.

- Jeg er veldig, veldig skuffet. Vi startet bra med noen raske tider, men desverre kom jeg for mye sidelengs ut av en rask venstresving, traff noen gjerder og skadet bilen ganske stygt, sier Henning til WRC.com.

Det var lillebror Petter Solberg, som kjørte etter Henning, som først rapporterte til WRC.com at brorens bil hadde stoppet utenfor veien.

- Jeg er så skuffet på hans vegne. Han satset alt i dag. Det var masse snø på prøven, og det så ut som de hadde spunnet og havnet i en grøft. Kanskje de kan få bilen tilbake på veien, sier Petter.

Men det klarte ikke Henning. Bilen har fått dessuten fått så store skader at det ikke lot seg gjøre å reparere den på «fjernservicen» i Hagfors. I årets Rally Sverige ligger hovedservicen i Karlstad.

- Det var skader på radiatoren og andre skader i fronten, og disse delene hadde de ikke med til servicen i Hagfors. Det er derfor ikke aktuelt å kjøre de resterende fartsprøvene i dag, sier Hennings manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Kjører kanskje i morgen

Spørsmålet nå er om Henning Solberg fortsetter under såkalte superrally-regler i morgen. Men han vil tape fem minutter til teten for hver fartsprøve han ikke fullfører i dag, og er dermed hjelpeløst langt bak.

Henning lå på en god tredjeplass etter gårsdagens fartsprøver, og hadde sin første WRC-rallyseier i karrieren innen rekkevidde. Men på den første fartsprøven i dag morges, SS9, punkterte han og tapte 10-20 sekunder.

image: - Jeg er veldig, veldig skuffet

Det kostet ham tredjeplassen. Italienske Gigi Galli passerte Henning og overtok den foreløpige pallplassen.

Da uhellet var ute på SS11, var Henning akkurat i ferd med å gjenerobre tredjeplassen.

- Han lå 3,3 sekunder bak italieneren, men da han kjørte ut rett før målpassering lå han 4-5 sekunder foran Galli, sier Carlsen.

Da Carlsen snakket med Dagbladet.no ca klokka 12.30 i dag, hadde han enda ikke vært i kontakt med Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud.

- Jeg var så frustrert at jeg måtte gå og trene, sier Carlsen.

Østberg også ute

Mads Østberg (20) lå på en strålende sjetteplass i går kveld, men også han kjørte ut i dag. På dagens første fartsprøve dro han av veien og tapte ni minutter. Etter dagens siste fartsprøve, SS14, er Østberg på 14. plass sammenlagt.

Etter at Henning er ute av toppen, har Petter Solberg overtatt fjerdeplassen. Han ligger to og et halvt minutt bak Jari-Matti Latvala som leder rallyet.

Petter er et drøyt minutt unna Gigi Galli som ligger på tredjeplass foreløpig.

image: - Jeg er veldig, veldig skuffet

Også 18 år gamle Andreas Mikkelsen har klatret på lista i løpet av dagen. Etter dagens fartsprøven er han oppe på 6. plass sammenlagt, drøye to minutter bak Petter Solberg.

Årets eneste snørally er preget av spesielle forhold. SS12 ble avlyst på grunn av for varmt vær og for myke veier.

image: - Jeg er veldig, veldig skuffet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media