Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er verken sint eller skuffet

Rekdal fornøyd med jobben han har gjort.

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdal fikk i dag sparken som trener for den tyske 2. Bundesliga-klubben Kaiserslautern.

- Jeg vet egentlig ikke om jeg ser så forbanna negativt på det. Jeg er verken sint eller skuffet, for å være helt ærlig, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Han sier seg fornøyd med det han har gjort ut fra forutsetningene han har hatt.

- Jeg vet hva utgangspunktet var, og hvilke betingelser vi hadde å jobbe ut fra. Jeg vet også hva vi har fått ut av det utviklingsmessig, og jeg vil overhodet ikke bebreide meg sjøl for jobben vi har gjort, sier han.

- Siste halmstrå

Han er imidlertid villig til å bebreide seg sjøl og laget for ikke å ha plukket nok poeng. Det har blitt bare tre seire på 19 kamper så langt i sesongen.

- Vi har ikke vært gode nok i avgjørende situasjoner, medgir Rekdal.

Rekdal har ikke klart å holde den tidligere storklubben ute av nedrykkssumpa i den nest øverste divisjonen i Tyskland, og har hele sesongen måtte leve med stadige spørsmål om han har vært rett mann for jobben.

FIKK SPARKEN: Kjetil Rekdal (t.h.) fikk i dag beskjed om at han er ferdig som trener i Kaiserslautern. Foto: Erik Berglund
FIKK SPARKEN: Kjetil Rekdal (t.h.) fikk i dag beskjed om at han er ferdig som trener i Kaiserslautern. Foto: Erik Berglund Vis mer

Klubbledelsen har imidlertid valgt å gi ham tillit i det lengste, men i dag var altså tålmodigheten slutt.

- De er under et veldig press, og er redd for ikke å ha prøvd alt. Dette er kanskje det siste halmstrået de har, og da trekker de det. Det må jeg bare respektere, sier Rekdal.

Rotet bort seier i går

I går rotet laget bort en tidlig ledelse mot 1860 München, og tapte til slutt 1-2.

- Vi ledet 1-0 mot et topplag. Så var keeperen ute på 40 meter og sleivet ballen rett til en spiss. Så misset vi på straffespark før de avgjorde, sier Rekdal.

Han synes det er merkelig om den kampen ble utslagsgivende.

- Det hadde vært annerledes om vi hadde spilt en elendig kamp, sier Rekdal.

Selv om han tar ansvar for de dårlige resultatene, mener Rekdal at spillet ikke har vært så ille som tabellen tilsier.

image: - Jeg er verken sint eller skuffet

- Men vi har gjort masse personlige individuelle feil som vi har blitt straffet ekstremt hardt for. I går var andre gang vi misset på straffe hjemme, det er seks poeng sløst bort bare der, mener han.

- Kan vise seg smart

Begge assistenttrenerne har også blitt fjernet. Klubben vil nå bygge en helt ny sportslig ledelse, noe Rekdal omtaler som «merkelig». Men han vil ikke felle noen dom over avgjørelsen.

- Hvis de får en sjokkefekt som gjør at det løsner, vil det vise seg at det var et smart trekk, sier han.

Samtidig innrømmer han at han ikke er fornøyd med at han ikke fikk fullføre perioden som trener. 

- Jeg er overbevist om at vi ville fått det til til slutt. Jobben så langt har vært å få laget opp på et nivå som er 2. Bundesliga verdig, og det har vi klart nå, mener Rekdal.

image: - Jeg er verken sint eller skuffet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media