-  Jeg er ydmyk nå

En overrasket Erik Hagen ble i går tatt ut på landslaget. «Panzer» lover ydmyk holdning og knallharde taklinger mot Skottland.

VALHALL (Dagbladet): -  Jeg er en spiller som liker å krige, sier Erik Hagen.

Riksklyse og Titten Tei

VIF-spilleren har nettopp fått vite at han er tatt ut i landslagstroppen mot Skottland og Slovenia. Men veien til landslaget har ikke vært lett for «Panzer»-Hagen. Før seriestart lanserte han den såkalte verstinglista i VIFs magasin. Hagen kvesset klørne og klemte til med uttalelser som fikk kollegaene i tippeligaen til å se rødt. Feiginger, sutrekråker og kjekkaser var noen av kraftuttrykkene som ble brukt. Magne Hoseth ble sammenliknet med Titten Tei.

Vidar Riseth fikk verre ord:

-  «Rævsleiker og riksklyse», var betegnelsen Hagen brukte.

Nå er trioen tatt ut i Åge Hareides landslagstropp mot Skottland og Slovenia. Akkurat det trodde Hagen aldri skulle skje.

-  Nei, det er sjokkerende. Jeg er ikke typen som går rundt og tenker på landslagsspill, sier Hagen.

Moden mann

«Panzer»-Hagen er mest kjent som en bølle. Men selv vil han det annerledes. Han gliser bredt og framstår nå som en rolig mann.

-  Den der lista skulle jo være en morsom greie, og var jo min personlige mening den gangen. Vidar Riseth var dessverre den som kom dårligst ut, men han har jeg skværet opp med.

«Panzer» tror ikke han vil gjøre sånne stunt i framtida.

-  Før var det litt Vinnie Jones-takter over meg. Nå har jeg blitt moden og ydmyk.

Også ute på gressmatta framstår Erik Hagen som en sindig mann. På 22 serierunder har VIF-forsvareren ingen kort.

Men nå kvesser han klørne. Til innsats ute på banen. Hvis Åge Hareide gir ham tillit, skal skottene få merke panserkreftene.

-  Jeg spiller på fysikken min, og skottene skal få klinket seg i dueller. Jeg skal vise at vi er ordentlig stolte vikinger. Det skal gjøre vondt i kroppen til motstanderen når jeg havner i dueller, lover Hagen.Hele troppen på side 37.