- Jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling

Thoresen beklager overfallet på Koivu etter et møte med VIF-ledelsen.

BEKLAGER: Steffen Thoresen har endret oppfatning om slagene mot Lørenskogs Eerikki Koivu i går. Nå beklager han, og sier han er glad for at det gikk bra med finsk-norske Koivu. Foto: Erlend Aas, Scanpix
BEKLAGER: Steffen Thoresen har endret oppfatning om slagene mot Lørenskogs Eerikki Koivu i går. Nå beklager han, og sier han er glad for at det gikk bra med finsk-norske Koivu. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

Vålerengas Steffen Thoresen slo vilt løs mot Lørenskogs Eerikki Koivu i går. Først etter et møte med VIF-ledelsen beklager han hendelsen.

Steffen Thoresen får trolig mange kampers utelukkelse etter overfallet. VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen forsvarte spillerens overfall umiddelbart etter kampen. I dag beklager også Shampo det som skjedde.

- Slike ting har ikke noe med sporten vår å gjøre, og jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling. Jeg er lettet over å høre at det går bra med Koivu. Jeg håper han kan spille neste kamp, sier Steffen Thoresen i en pressemelding.

- Slikt skal ikke skje. Dette er ikke noe vi er stolte av, sier VIF-direktør Jan-Tore Kjær til Romerikes Blad.

Angret ikke i går Koivu lå nede på isen og fikk en rekke slag mot hodet og nakken. Han spilte ikke mer etterpå og hadde vondt i dag.

Etter hendelsen sa Thoresen at han ikke angret på det han gjorde.

- Koivu har gått etter hodet til våre folk hele tiden, så noen måtte statuere et eksempel. Jeg tror ikke han gjør dette igjen. Han har skadet nok spillere. Han prøvde å ta meg også. Det er alt jeg vil si om den saken, sa Thoresen.

- Varslet før kampen Thoresen og Knutsen hadde onsdag et møte med VIF-ledelsen. Etter møtet har begge endret mening og beklager hendelsen, som fikk flere til å reagere:

- Det er jo slikt man havner i fengsel for. Han sa allerede før kampen at han skulle gå hardt til verks, sier Lørenskogs sportssjef Atle Olsen.

- I mine 17 år som elitedommer har jeg ikke sett noe lignende, heldigvis. Jeg fikk en vemmelig følelse. Det var ikke bra i det hele tatt. Jeg vet ikke hvor mange ganger han slo. Men det var flere slagserier, sier Lillehammer-dommeren Ole Stian Hansen til RB.

Thoresen fikk matchstraff og kan regne med flere kampers utelukkelse.

(NTB)