UTE AV BALANSE: Luis Suarez har forklart at han mistet balansen og falt med åpen munn over skulderen til Chiellini i denne situasjonen. Andre hevder at det er noe helt annet som er ute av balanse.Foto: NTB Scanpix
UTE AV BALANSE: Luis Suarez har forklart at han mistet balansen og falt med åpen munn over skulderen til Chiellini i denne situasjonen. Andre hevder at det er noe helt annet som er ute av balanse.Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg falt med åpen munn

Her er Suarez' Fifa-forklaring på bittet.

(Dagbladet): Det har knapt vært snakket om annet enn Bittet de siste dagene. Siden Luis Suarez beit seg inn i VM-historien via skulderen til Chiellini for fire dager siden har det blitt fylt spaltekilometre og sendetimer med stoff om de skjebnesvangre sekundene superspissen mistet hodet.

Torsdag ettermiddag kom også straffen fra det internasjonale fotballforbundet Fifa. Rett ut av VM, og ni kampers karantene lød dommen fra fotballens bestemmende herrer.

— Hvis det er første gang, så er det et uhell. Skjer det mer enn en gang, da er det ikke et uhell. Det er også grunnen til sanksjonene, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke om dommen ifølge NTB.

Men det kan også være at disiplinærkomitéen ble litt provosert over forklaringen Suarez kom med overfor dem mens de behandlet saken.

Ifølge et dokument den spanske sportsavisa AS har fått tilgang på, og som er videreformidlet gjennom VG, hevder Suarez at bittet ikke var et bitt, men at han mistet balansen og falt med åpen munn over skulderen til Chiellini.

- På den måten falt jeg over skulderen til spilleren, og jeg får en liten blodutredelse på kinnet og sterke smerter i tennene. Det var dette som skjedde, og det var på ingen måte biting eller forsøk på biting, skrev Suarez i sin forklaring til disiplinærkomitéen.

Utestengelsen er anket, og i går kveld benyttet Uruguays trener, Oscar Tabarez, pressekonferansen til å gå til motangrep på pressen i etterkant av det han mener er en heksejakt på Suarez.