- Jeg fant Drillo, han lå sammenkrøpet under massasjebenken

70 spillere og fotballvenner deler sine beste Drillo-minner.

490 HUNDEÅR: Han er tidenes største fotballpersonlighet i Norge. I dag skal Egil Drillo Olsen feire 70-årsdagen i rolige former, med bikkjene Cruyff og Kniksen. Og fotball på TV.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
490 HUNDEÅR: Han er tidenes største fotballpersonlighet i Norge. I dag skal Egil Drillo Olsen feire 70-årsdagen i rolige former, med bikkjene Cruyff og Kniksen. Og fotball på TV. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag fyller Egil Drillo Olsen 70 år. Dagbladet har bedt 70 av hans elever og fotballvenner dele sine beste Drillo-minner.

Ståle Solbakken (44) 58 landskamper

- Mitt beste Drillo-minne er da jeg knuste ham i poker på Malta i 1995. Mine fire ess gjorde ham stum. Et annet godt minne er Brasil-kampen i VM i 1998. Det var deilig å se at han gikk litt ut av skinnet sitt for noen sekunder.

Ole Gunnar Solskjær (39) 67 landskamper

- En episode jeg husker godt, er fra min første kvalikkamp mot Aserbajdsjan. Jeg er på vei ut på Ullevaal og Drillo kommer bort. Jeg trodde han skulle gi taktiske råd. Han sa: «Om jeg melder seks kløver i bridge, hvilke kort har jeg da», sa han. Og gikk.

Stig Inge Bjørnebye (42) 75 landskamper

- Etter Brasil-kampen i VM 1998 var Egil Olsen forsvunnet. Det ble en leteaksjon, og til slutt fant jeg ham sammenkrøpet under massasjebenken i garderoben. Er det her du er?, spurte jeg. Han svarte gråtkvalt: «Jeg er så stolt av dere!»

Nils Arne Eggen (70) Medspiller og trenerkollega

- Det beste må være da Norge slo Brasil i VM. Jeg var jo med NRK i en måned under det mesterskapet. Drillo og jeg har diskutert mye fotball, og er uenige om en del, men vi er gode venner for det. Vi har kjent hverandre siden vi var 17—18 år gamle, og debuterte på samme U23-landslag. Du kan trøste ham med at det å bli 70 ikke er noe problem!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer