- Jeg fant ut at «alkis» stakk verst

Nå vil Bakke og Rekdal ha forsoning.

ØNSKER FORSONING: Kjetil Rekdal legger seg langflat etter gårsdagens krangel hvor han kalte Eirik Bakke en «alkis». Han sier han ble så provosert at han brukte det ordet han mente stakk verst. Foto: TV 2 Sporten
ØNSKER FORSONING: Kjetil Rekdal legger seg langflat etter gårsdagens krangel hvor han kalte Eirik Bakke en «alkis». Han sier han ble så provosert at han brukte det ordet han mente stakk verst. Foto: TV 2 SportenVis mer

||| (Dagbladet.no): Gårsdagens svært heftige krangel på Brann stadion har skapt sterke reaksjoner både internt hos Aalesund og hos Norges Fotballforbund.

Kranglinga om den mulige utvisningssituasjonen rett før pause eskalerte, og for åpent kamera kalte Aalesund-trener Kjetil Rekdal Eirik Bakke for en «alkis».

En rasende Bakke måtte fysisk holdes igjen for ikke å angripe den kontroversielle treneren.

- Jeg er mest irritert på meg selv for at jeg sprakk i et lite sekund der, jeg er langt fa stolt av meg selv, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

I dag forklarer Rekdal bakgrunnen for sitt ordvalg.

Promillekjørnig i 2003
- Jeg ble så provosert at jeg fant ut at det var det ordet som stakk verst, derfor brukte jeg det. Jeg har aldri blitt så provosert, sier Rekdal til TV2-sporten i dag.

Bakke ble tatt for promillekjøring da han var proff i Leeds i 2003.

- Årsaken til at jeg brukte ordet, bunner nok i den epsioden Bakke var involvert i. Jeg er jo Leeds-supporter og ble skikkelig forbanna på ham for det. I ettertid ser jeg at dette er et ord jeg ikke burde ha brukt, sier Rekdal videre.

En tydelig såret Eirik Bakke nektet i går å ta Rekdal i hånda og ta imot unnskyldningen. I dag åpner han for forsoning med «I».

- Det passet seg ikke i går, men jeg håper vi en gang i fremtiden kan ta hverandre i hånda. Jeg vil sette en strek over dette, sier Bakke og legger til:

- Jeg håper ikke det blir noen oppfølging fra fotballforbundet.

Det kommer det derimot sannsynligvis til å bli.

Venter på forklaringer fra klubbene
Sondre Kåfjord uttrykte til Dagbladet i dag at «slik vil jeg ikke ha det i norsk fotball».

- Jeg beklager sterkt og er enig med Kåfjord. Jeg respekterer ham, sier en ydmyk Rekdal ifølge Bergens Tidende i dag.

Kåfjord er forøvrig en av de som tidligere har fått hard med fart av Rekdal
.

NFFs informasjonssjef har varslet at NFF sannsynligvis vil komme med en pressemelding seinere i dag.

Stig Ove Sandnes er assisterende generalsekretær i NFF og medlem av disiplinærutvalget.

- Vi har bedt om å få en forklaring fra klubbene innen tirsdag, så vil vi vurdere saken videre derfra, sier Sandnes til Dagbladet. Sandnes vil ikke kommentere mer før forklaringene foreligger
.

Kjetil Rekdal selv tror ikke han vil bli straffet.

- Jeg er overrasket over at mange bryr seg over ting folk ikke har noe med, men jeg får bare tåle det, jeg har jo skyld i det selv. Neste gang Brann kommer til Aalesund tror jeg at jeg og Eirik bare vil le av hele episoden, sier Rekdal til Dagbladet.

DRAMATISK: Eirik Bakke måtte fysisk holdes igjen av lagkamerater da han ble mektig provosert at Kjetil Rekdals bemerkninger. Foto: TV 2 Sporten
DRAMATISK: Eirik Bakke måtte fysisk holdes igjen av lagkamerater da han ble mektig provosert at Kjetil Rekdals bemerkninger. Foto: TV 2 Sporten Vis mer