- Jeg får den ene sjansen jeg trenger, da sitter den

Trond Olsen dukket opp på overtid og sørget for full Viking-jubel.

STAVANGER (Dagbladet): Da 13 minutter gjensto av kampen, avanserte midtbanegeneral Ruben Yttergård Jenssen inn fra høyre på Vikings banehalvdel - og fra cirka 20 meter skrudde han ballen nydelig i Rune Almenning Jarsteins lengste hjørne. 1-1. Og kampen var helt åpen. 

De siste minuttene satset begge lagene friskt fremover på banene - noe som førte til flere muligheter til blant annet Ondrasek, Remi Johansen og Vidar Nisja.

Men til slutt var det Vikings toppscorer Trond Olsen som dukket opp på overtid og satte inn en unødvendig retur fra Sahlman på skudd fra de Lanley.

Olsen strålte etter målet.

- Jeg får den ene sjansen jeg trenger, da sitter den. Vi slipper inn målet imot for lett.  Heldigvis får vi en på slutten, sier matchvinneren til C More.

- Jeg har fått spille mye kamper, er i form og får lov å være på banen selv om vi sliter litt. Kjell (Jonevret) har gitt meg selvtilliten tilbake. Det hjelper å få noen sjanser og være involvert i det som skjer, fortsetter Olsen.

Tredjeplass Dermed tar Kjell Jonevrets gutter eliteserie-ferie med visshet om tredjeplass på tabellen etter en eventyrlig vårsesong. Tromsø kunne fort ha tatt med seg alle poengene, men var ikke dyktige nok i de avgjørende situasjonene. Det var derimot Viking som nok en gang viste evnen til å avgjøre jevne kamper - noe som har kjennetegnet dem de første 12 rundene av årets Tippeliga.

- Det betyr mye. Nå går vi i ferien med en god tredjeplass. Det er viktig å vinne hjemme. Skal vi være med i toppen må vi vinne dem. Vi burde ha drept kampen tidligere, sier Indridi Sigurdsson til C More.

Heller ikke Jonevret sparte på kruttet.

- Jeg er kjempestolt over gutta. De har gjort en kjempejobb før sommeren, sier treneren til TV-kanalen.

Labert tempo Da dommer Ola Hobber Nilsen blåste i gang oppgjøret, så det imidlertid ut til at lagene mentalt allerede hadde tatt ferie. Kampen bar preg av et bedagelig tempo og dårlig pasningkvalitet. Det svake presset på ballfører ledet likevel til et par halvsjanser innledningsvis. Den første gikk til Tromsøs Zdenek Ondrasek, som headet like utenfor fra 10 meter da seks minutter var passert. 

Nordlendingens toppscorer fikk også kampens andre mulighet - og den var enda større. Magnus Andersen kom seg fint rundt på høyrekanten og slo et tidlig innlegg på bakre stolpe. Der befant Ondrasek seg helt alene, men mislyktes med sitt akrobatiske avslutningsforsøk.

Juvelen skinte «Gutan» styrte kampen de første 25 minuttene, men da viste til gjengjeld hele Stavangers kjæledegge seg frem nok en gang: 

Etter et flott forarbeid av Martin Ørnskov og Trond Olsen, bredsidet EM-klare Yann-Erik de Lanlay (21) ballen i mål fra 16 meter i sin 100. kamp for klubben. Det var Vikings første sjanse i kampen - og heldigvis for dem, falt den til rett mann.

Scoringen kom mot spillets gang, og endret samtidig kampens momentum. Ikke lenge etter presenterte også matchvinneren fra forrige rundes oppgjør mot Sandnes Ulf seg - André Danielsens skudd ble imidlertid avverget av Marcus Sahlman i TIL-buret.

-Det føles surt. Det er for billig mål vi slipper inn. Dårlig forsvarsarbeid, sier Mika Koppinen til C More.

Leken de Lanley 10 minutter før pause var det duket for kampens største individuelle prestasjon, signert målscorer de Lanlay.

Først tok driblefanten nydelig ned en 50 meters pasning fra kaptein Indridi Sigurdsson, så vartet han opp med tunnell på Thomas Kind Bendiksen, samt noen herlige dragninger i sekvensen etter. Det imponerende raidet ble avsluttet med et hardt skudd som Sahlman så seg nødt til å gi en farlig retur på. Til Tromsø-keeperens lykke, var hans egne forsvarsspillere først på andreballen.

Déjà vu Andre omgang startet akkurat som den første, med Tromsø som det førende laget. Men heller ikke denne gangen klarte de å omsette det ballmessige overtaket til tellende resultat i målprotokollen.

Da klokket passerte timen spilt, begynte Viking igjen å overta banespillet, med de Lanlay på ny i regissørrollen. Ruben Kristiansen ble tatt ut i Norges A-landslagstropp tidligere i uka, men møtte i kveld sin overmann i Vikings eminente høyrekant. Flere ganger satte de Lanlay på turboen, og da rykket han utrolig nok forbi Tromsø-backen, som er kjent for nettopp sitt voldsomme tempo.

 UTNYTTER KEEPERTABBE  Yann-Erik de Lanlay (i midten) var kampens store profil da Viking senket Tromsø på hjemmebane. Foto: Simon Rogers, Digital Sport
UTNYTTER KEEPERTABBE Yann-Erik de Lanlay (i midten) var kampens store profil da Viking senket Tromsø på hjemmebane. Foto: Simon Rogers, Digital Sport Vis mer