FÅR SYMPATI: Det er sjelden supportere som angriper dommeren får særlig sympati, men det danske fotballfjolset har opplevd støtte fra mange etter det høye erstatningskravet på 1,7 millioner kroner. Foto: EPA/LARS HELSINGHOF
FÅR SYMPATI: Det er sjelden supportere som angriper dommeren får særlig sympati, men det danske fotballfjolset har opplevd støtte fra mange etter det høye erstatningskravet på 1,7 millioner kroner. Foto: EPA/LARS HELSINGHOFVis mer

- Jeg får en stor klump i halsen

Fotballfjolset rørt av pengestøtte fra de danske landslagsspillerne.

(Dagbladet): Én tidligere dansk landslagsspiller har allerede bedt om nåde for fotballfjolset og betegnet erstatningskravet på 1,7 millioner kroner som «en hån».

I går uttalte Leon Andreasen og Thomas Sørensen - som begge spilte den famøse kvelden i Parken i 2007 - at de vil forsøke å hjelpe banestormeren med å betale.

Initiativet gjør stort inntrykk på den nå gjeldstyngede mannen, som risikerer å bli slått personlig konkurs og miste huset.

- Jeg synes det er vanvittig flott. For å være ærlig får jeg en stor klump i halsen. Den gangen (i 2007) trodde jeg vel at jeg på en eller annen måte at jeg skulle hjelpe dem med den scenen jeg laget. Og nå er det i stedet de som prøver å hjelpe meg. Det gjør meg veldig rørt, sier han til Ekstra Bladet.

Vil gi bonusen fra Russland-kamp
Det var Leon Andreasen som først tok til orde for at landslagsspillerne kan donere bonusen sin til fotballfjolset etter neste landskamp. Andreasen er ikke på landslaget for øyeblikket, men har sagt seg villig til å gi bonusen fra kampen mot Sverige.

Thomas Sørensen er derimot fast innslag på dagens landslag, og han omfavner ideen fra sin tidligere landslagskollega.

- Personlig synes jeg det er en god idé. Det kunne eventuelt gjøres allerede i kampen mot Russland. Jeg vil ta en prat med Daniel Agger og noen av de andre, så får vi se hvordan det kan gjøres, sier han.

Stoke-keeperen understreker imidlertid at det er opp til hver enkelt om de ønsker å bidra.

Har ikke snakket med DBU
Fotballfjolset hadde drukket mellom 15 og 20 øl da han stormet inn på banen og gikk til angrep mot dommer Herbert Fandel, som nettopp hadde gitt Sverige straffespark og Christan Poulsen rødt kort på stillingen 3-3.

Midtstopper Michael Gravgaard gikk imellom og hindret en større skandale, men lagene ble sendt i garderoben og Sverige tilkjent en 3-0-seier.

En annen konsekvens var at Danmark måtte flytte sine neste to landskamper ut av Parken, noe retten mente ga grunn til høy erstatning.

Det danske fotballforbundet har ikke vært i kontakt med den angrende fotballsupporteren etter at dommen falt.

- Jeg vet bare det jeg har lest i avisa. Men jeg skal ringe dem. Jeg føler at jeg er i en situasjon hvor det er andre som avgjør hva som skal skje, sier han.