- Jeg får fortsatt gåsehud

Sørlie Lybekk klar for gullreprise - og gjerne mot Frankrike igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Else-Marthe Sørlie Lybekk er den eneste som egentlig vet hva det dreier seg om: VM-gull. Veteranen kan fortsatt drømme seg tilbake til en kald desemberkveld i Lillehammer i 1999.

Vel, kaldt var det ikke akkurat inne i finalehallen etter hvert. Der svettet både spillere og tilskuere av spenning. Ute på banen kjempet Norge og Frankrike er veritabel duell. Den gikk til fire ekstraomganger og norsk gull etter resultatet 25-24.

- Jeg blir ofte minnet på og spurt om den kampen. Men det hender at jeg bare tenker tilbake på den selv også. Jeg får gåsehud fortsatt. Kampen hadde alt, og jeg fikk rødt kort mot slutten også, sier Sørlie Lybekk til NTB.

- Mye er likt mellom da og nå

Torsdag trente håndballjentene for siste gang på hjemmebane før VM-avreisen.

Sørlie Lybekk er eneste spiller igjen fra gulltroppen i \'99. Nå forsøker Marit Breivik å guide sine jenter til en reprise i Frankrike.

- Mye er likt fra da. Vi baserer vårt spill på meget gode keepere og et bastant forsvar. Og det nytter å bruke finalen fra 1999 i motivasjonen til et nytt mesterskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer