- Jeg får fortsatt gåsehud

Sørlie Lybekk klar for gullreprise - og gjerne mot Frankrike igjen.

Else-Marthe Sørlie Lybekk er den eneste som egentlig vet hva det dreier seg om: VM-gull. Veteranen kan fortsatt drømme seg tilbake til en kald desemberkveld i Lillehammer i 1999.

Vel, kaldt var det ikke akkurat inne i finalehallen etter hvert. Der svettet både spillere og tilskuere av spenning. Ute på banen kjempet Norge og Frankrike er veritabel duell. Den gikk til fire ekstraomganger og norsk gull etter resultatet 25-24.

- Jeg blir ofte minnet på og spurt om den kampen. Men det hender at jeg bare tenker tilbake på den selv også. Jeg får gåsehud fortsatt. Kampen hadde alt, og jeg fikk rødt kort mot slutten også, sier Sørlie Lybekk til NTB.

- Mye er likt mellom da og nå

Torsdag trente håndballjentene for siste gang på hjemmebane før VM-avreisen.

Sørlie Lybekk er eneste spiller igjen fra gulltroppen i \'99. Nå forsøker Marit Breivik å guide sine jenter til en reprise i Frankrike.

- Mye er likt fra da. Vi baserer vårt spill på meget gode keepere og et bastant forsvar. Og det nytter å bruke finalen fra 1999 i motivasjonen til et nytt mesterskap.

Norge skjøt mildt sagt svakt i 4-nasjoners på hjemmebane. Torsdagsøkten i Oslo bar bud om bedring.

JAAA! Denne gjengen sikret Norges første og hittil eneste VM-gull i håndball, i Norge, mot Frankrike i 1999. Resultat? 25-24. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
JAAA! Denne gjengen sikret Norges første og hittil eneste VM-gull i håndball, i Norge, mot Frankrike i 1999. Resultat? 25-24. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

- Jeg synes det ser bra. Katja (Nyberg) var virkelig god, og jeg tror det er i ferd med å løsne for henne. Vi på linjen fikk like mange innspill torsdag som under hele 4-nasjoners. Det betyr at backene har gjort det bra, skutt og fått forsvaret ut, sier Sørlie Lybekk.

Tre dager til VM

Nybergs angrepsbidrag kan bli det som skiller Norge fra topp til nesten-topp i Frankrike.

- Jeg skal gjøre mitt beste for å hjelpe henne. Vi skal dele rom for første gang, sier Else-Marthe.

Den norske troppen ladet opp med sponsormiddag og revykveld torsdag.

Søndag starter VM med Angola. Gruppespillets tre kamper blir enkel match. I hovedrunden venter et par virkelige kanoner.

Og en finale mellom Frankrike og Norge vil vekke minner hos mange. Ikke minst Else-Marthe Sørlie Lybekk. Hun var på banen da det skjedde. Historiens eneste norske VM-gull i håndball.

(NTB)

DEN GANG DA: Else-Marthe Sørlie Lybekk sees her til venstre under trener Marit Breivik. Årsaken til feringen er selvfølgelig VM-gullet i finalen mot Frankrike.
DEN DAG I DAG: Else-Marthe Sørlie Lybekk er fortsatt med. Her er hun fotografert under firenasjonersturneringen i forkant av VM.