-  Jeg får frysninger

John Carew ble hyllet som en spissgud da han gikk av banen i Lyons 3-0-triumf over Real Madrid.

LYON (Dagbladet): Det ene øyeblikket John Carew aldri vil glemme fra Lyons oppvisning mot Real Madrid, kom etter 72 minutter. Da ble han tatt av banen av manager Gérard Houllier. Med taktfaste rop på «Keru» takket 40 000 tilskuere for innsatsen - som i grove trekk besto av ett mål og intens duelljobbing.

-  Jeg fikk frysninger på ryggen av det der, gliser Carew.-  Og du dirigerte koret videre da du satte deg ned på benken?

-  He-he. Måtte hjelpe dem litt. Det var jo spesielt, sier spissgiganten til Dagbladet.

14. mål

Det andre øyeblikket - det vil si det første - dukket opp etter 21 minutter. Slik beskriver han sitt 14. mål i Europas gjeveste klubbturnering:

-  Det var et innlegg fra Juninho, han skyter jo dem omtrent så harde som om han prøver direkte frispark. Jeg fikk hodet på den. Tror det overrasket Casillas litt.Det var en fenomenal oppvisning Lyon holdt på Stade de Gerland i går. Spesielt i førsteomgangen. På fire sjanser scoret de tre mål og brente et straffespark.

-  Helt fantastisk bra, den førsteomgangen. Jeg sa det før kampen også, at spiller vi 100 prosent, så kan vi vinne med to eller tre mål. Og vi kunne jo klart fire her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-  Vi kan vinne alt

 1-0: Juninho har skutt, John Carew stusser så vidt ballen, slik at Real Madrid-keeper Cassillas ikke når opp med hendene. Mer moro skulle det bli. Foto: Scanpix
1-0: Juninho har skutt, John Carew stusser så vidt ballen, slik at Real Madrid-keeper Cassillas ikke når opp med hendene. Mer moro skulle det bli. Foto: Scanpix Vis mer

John Carew viste sin kapasitet som oppspillspunkt gjennom det meste av oppgjøret. De fleste duellene mot Ivan Helguera og Sergio Ramos endte i nordmannens favør, selv om Real-forsvarerne dyttet, rev og slet mot den store.

-  Det gikk veldig bra. Føler jeg fikk gjort stort sett det jeg skulle, sier Carew, som tidligere har sagt til Dagbladet at Lyon kan vinne Champions League.Det gjentok han i går.

-  Vi er ett av sju-åtte lag som kan gjøre det. Lyon holder omtrent samme nivå som Valencia, faktisk minner dette meg litt om den tida, sier han.

-  Det er vanskelig å rangere fotballopplevelser. Jeg har mange store. Men dette er blant de mer morsomme, innrømmer nordmannen.

Kong Juninho

Men mannen de fleste Lyon-fans prater om etter gårsdagen, er Juninho. Midtbaneeleganten har et av fotballsportens mest presise dødballbein. Det første frisparket han slo, stoppet Michel Salgado med hendene. Dermed nytt frispark, ni meter lenger fram.

Det endte som nevnt på skallen til John Carew - og i mål.

Fem minutter seinere ladet Juninho kanonen fra 35 meter. Vi så han gjorde det mot Werder Bremen i fjor også. Nok en gang endte ballen i nettet, etter en planlagt vinglete ferd som utmanøvrerte Iker Casillas totalt.

-  Fantastisk, RBK!

Dagen kunne blitt fullkommen for teknikeren da han skaffet en omstridt straffe i førsteomgangens sluttminutter. Men den spanske landslagskeeperen reddet skuddet som kom i en målvokters ønskehøyde.

Etter pause skapte Real mest, og det ble lite tid i motstanderens 16-meter for kjempen fra Lørenskog. Til tross for overtall i ballbesittelse, maktet imidlertid ikke spanjolene å overliste Grégory Coupet i Lyon-målet.

For John Carew og Lyon markerte gårsdagen imidlertid en pangstart på årets Champions League. Lyons neste motstander er Rosenborg.

28. september er det klart for toppoppgjør i Trondheim.

-  Ja, jeg hørte de vant. Fantastisk! Jeg har advart lagkameratene mot å tro at RBK er en enkel motstander.

-  De må ikke tro på en ny 5-0-seier, sier Carew.

FRYSNINGER: En lykkelig John Carew hilser til fansen etter utklassingen av Real Madrid. Nordmannen scoret det første målet, og tror Lyon kan vinne hele Champions League.