- Jeg får gåsehud av å snakke om det

Aksel Lund Svindal snakker om OL-forberedelsene.

SER FRAM MOT OL:  - Det er klart det er mer spesielt å vinne et OL-gull enn en tilsvarende gull i VM, for OL er det største, sier Aksel Lund Svindal. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SER FRAM MOT OL: - Det er klart det er mer spesielt å vinne et OL-gull enn en tilsvarende gull i VM, for OL er det største, sier Aksel Lund Svindal. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

 - Akkurat nå føler jeg ikke at jeg går mot en spesiell sesong, fordi det er OL. Nå tenker jeg at det er den samme jobben som må gjøres for å slå de beste i verden uansett, men når det nærmer seg litt mer, sånn rundt juletider, da begynner det å tikke litt mer. Da begynner jeg å tenke mer på hva jeg må gjøre som er det ideelle fram mot OL, sier Svindal til NTB.

- Det er klart det er mer spesielt å vinne et OL-gull enn en tilsvarende gull i VM, for OL er det største. Det er bare sammenlagt i verdenscupen som slår OL. Så jeg må innrømme at utforgullet i Sotsji til vinteren henger høyt. Det skal jeg selvfølgelig prøve å ta.

- Jeg ser for meg OL-løypene bitte litt, men ikke så mye. Akkurat nå har jeg ikke noen OL-følelse. Men OL er rått, og jeg kommer til å være nervøs. Så spesielt er det. Derfor får jeg litt gåsehud når jeg snakker om det nå også. Hele verden følger med, og det er tøft at OL er så mye større enn min idrett, sier Svindal.

Som før Forberedelsene til 2013/14-sesongen skiller seg ikke nevneverdig fra de forrige sesongene.

- Egentlig har jeg ikke gjort noe annet enn tidligere etter sesongen i år. I fjor reiste jeg rett til Hawaii etter sesongen. Det var en ganske kort tur. Det har jeg ikke gjort i år, ellers har det vært ganske likt, forteller han.

- Jeg har testet mye siden sesongen sluttet, men har vel ikke fått alt på plass. I storslalåm har jeg testet mye mer enn på samme tid i fjor, men det har medført at jeg har fått testet litt mindre i utfor og super-G.

- Det er disipliner som har gått så bra at der må jeg ikke teste på samme måte. Det har også noe med forholdene å gjøre. Da jeg var i Mellom-Europa for noen uker siden, var forholdene så dårlige at jeg ikke fikk gjort det jeg hadde planlagt i fartsdisiplinene, innrømmer han.

Storslalåm i fokus Svindal var best i fartsdisiplinene i verden i fjor, men det ville seg ikke helt i storslalåm. Der buttet det litt imot, og det har han tenkt å gjøre noe med før kommende sesong.

- Jeg kommer til å legge vekt på å trene litt ekstra i storslalåm fram mot sesongstart. Dersom jeg skal kunne ta Hirscher (i den totale verdenscupen), så har jeg jo sett at storslalåm er nøkkelen, sier Svindal til NTB.

- Nå har jeg bra kontroll på fartsøvelsene, men må likevel stå på for fullt for å beholde den kontrollen. Det gir seg ikke selv. Men jeg har en større jobb å gjøre i storslalåm. Det er klart. Så derfor blir det lagt litt ekstra vekt på den disiplinen fram mot sesongstart i Sölden i slutten av oktober, legger han til.

Han er ikke akkurat noen novise i storslalåm heller, for han er blant de fem-seks beste i verden, men det er ikke godt nok - i alle fall ikke for Svindal.

- Det er store forventninger til meg. Livet er knallhardt. Jeg er jo nummer fem i verden og ikke direkte dårlig i storslalåm, men det er et stykke opp til de to beste. Den luken jobber jeg med å tette, sier Aksel Lund Svindal.

(NTB)