- Jeg får høre at jeg er småfeit

Hushovd liker norske holdninger til kosthold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Thor Hushovd er i Norge for å lansere sin nye bok «Best på sykkel». Samtidig tar han noen dager fri.

Thor Hushovd

Kallenavn: Oksen fra Grimstad

Født: 18. januar 1978

Fødested: Grimstad

Lag: Crédit Agricole

Kilde: Wikipedia

Sykkelrytteren skal gå på ski på fjellet før oppkjøringen til Giro de Italia begynner om en ukes tid. Og han gleder seg til å komme til Italia.

- Det er gøy å sykle i Italia, for de har fantastisk god pasta der. I Frankrike kan de ikke koke pasta. Når du har spist den opp ligger det en halvliter vann i bunnen. De koker den et kvarter, sier han med et smil til Dagbladet.no.

Grimstad-gutten har vært mye plaget med skader denne våren, og er sulten på mer enn bare pasta.

- Etter en mislykket vårsesong med skader er jeg sulten nå, sier Hushovd.

- Jeg tror jeg kan gjøre det bra videre denne sesongen, og har lyst på den første seieren allerede i Italia. Den første uka i Giro de Italia er det flere spurter hvor jeg bør ha god sjans.

- Laget stoler på meg

For bare noen år tilbake ville ikke Hushovds lag Credit Agricole likt at han går på ski i Norge, men nå har franskmennene større tillit til ham.

Thor Hushovd er hjemme før oppkjøringen mot Giro de Italia, og lanserte bok sammen med Dag Otto Lauritzen i dag. Foto: SCANPIX/Knut Falch
Thor Hushovd er hjemme før oppkjøringen mot Giro de Italia, og lanserte bok sammen med Dag Otto Lauritzen i dag. Foto: SCANPIX/Knut Falch Vis mer

- Våren 2003 gikk jeg en del på ski, fordi jeg tenkte det var god trening. Men det ga veldig dårlige sykkelresultater. Det likte ikke laget mitt noe særlig, og jeg fikk høre det. Men jeg er blitt bedre siden det, og nå er det ikke noe problem at jeg reiser hjem. Nå stoler de på at jeg trener og spiser rett.

Hushovd liker holdningene til trening og kosthold som han møter her i Norge. Men forteller om helt andre tilstander i Frankrike.

- Når jeg kommer til Norge etter en Tour får jeg høre at jeg må spise mye for å fylle på etter en slik påkjennelse som Touren er. Men i Frankrike er holdningen at jeg må være forsiktig med hva jeg spiser etter en Tour, siden jeg ikke skal være i like mye aktivitet lenger.

Slankepress

Med et glimt i øyet sier han at han fra tid til annen får beskjed om at han veier for mye, men sier han er for glad i mat til å gjøre noe med det.

- Jeg får høre at jeg er småfeit, sier Hushovd.

Han har forsøkt å slanke seg for å bli bedre på sykkel, men syntes ikke de forbedrede resultatene var verdt slankepresset han utsatte seg selv for.

- Jeg fikk slankeråd fra en på laget mitt, men holdt ut bare i noen måneder, det var ikke noe særlig.

- Jeg får høre at jeg er småfeit

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer