Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg får litt dårlig samvittighet når jeg slår Therese i dag

Bjørgen etter seieren.

BEST TIL SLUTT: Marit Bjørgen ble tatt igjen med 32 sekunder av Therese Johaug på dagens jaktstart, men slo henne i spurten. Litt ekkelt gjort, syns Bjørgen selv.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BEST TIL SLUTT: Marit Bjørgen ble tatt igjen med 32 sekunder av Therese Johaug på dagens jaktstart, men slo henne i spurten. Litt ekkelt gjort, syns Bjørgen selv. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): I går var det snakk om Therese Johaugs superform i klassisk, og om 32 sekunders forsprang før den avsluttenden tikilometeren var nok for Marit Bjørgen eller ikke.

- Jeg burde jo egentlig ha det, sånn sett, men hun gikk et veldig sterkt løp forrige helg, så skulle hun eventuelt ta meg igjen så burde jeg være god nok til å henge på også. Så vet jeg at jeg har en bra spurt, sa Bjørgen i går.

Det var som om Bjørgen visste hva som skulle hende i dag. Mot slutten av den siste knallharde sistebakken tok Johaug igjen Bjørgen, og langrennsdronninga klarte å bite seg fast.

Dårlig samvittighet
Da de to kom samtidig inn på oppløpet var det nok en gang Bjørgen som trakk det lengste strået.

- Ja, jeg får litt dårlig samvittighet når hun går et så godt løp. Da er det nesten litt ekkelt å klinke til på oppløpet, men sånn er idretten, sier Bjørgen til Dagbladet.

Johaug var veldig godt fornøyd med løpet, men mente hun tok igjen Bjørgen akkurat litt for sent til at hun klarte å reise fra oppover.

- Da jeg så henne foran meg i den siste bakken så jeg at hun var sliten. Hadde jeg tatt henne igjen før kunne jeg hatt en sjanse, men jeg er veldig fornøyd. Jeg gjorde hele jobben sjøl, og så tar jeg med meg at jeg nesten klarte å henge med henne i spurten, sier Johaug.

Helnorsk dag
Dagen var nok en gang helnorsk. Bak de to overlegne norske jentene var det mer norsk. Heidi Weng tok tredjeplassen etter å ha hengt på Johaug gjennom nesten hele løpet. Weng fikk nest beste langrennstid på etappen, og gjorde en knalltour på Lillehammer.

- Nå har jeg vært på pallen alle tre dagene, så dette er jeg veldig godt fornøyd med, sa Weng, som i går ga kjæresten Emil Iversen æren for suksessen.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire etter å ha parkert Charlotte Kalla i den siste bakken, før både Ragnhild Haga og Maiken Caspersen Falla kompletterte den norske jubelhelgen.

Nå drar langrennsjentene videre til sveitsiske Davos der det er verdenscuprenn allerede neste helg.

- Det er helt klart at Therese blir favoritten der, det viste hun igjen i dag. Jeg er veldig sterk jeg også, men jeg mangler litt overskudd, kjenner jeg. Spesielt i dag hvor jeg føler meg veldig tung, egentlig, sier Bjørgen.