Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg får noen sinte mailer

Erik Hoftun forstår og aksepterer at ikke alle er fornøyde.

HARDT PRESSET: Supporterne stiller høye krav, og har ikke alltid vært like fornøyd med Erik Hoftun. Det forstår en sportslige lederen i Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HARDT PRESSET: Supporterne stiller høye krav, og har ikke alltid vært like fornøyd med Erik Hoftun. Det forstår en sportslige lederen i Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Siden Erik Hoftun ble ansatt som sportsdirektør i Rosenborg sommeren 2008, har det fortsatt ikke gått to sesonger på rad uten seriegull. Det har heller ikke gått to sesonger på rad uten deltakelse i et europeisk gruppespill.

Likevel har Hoftun vært utsatt for massiv kritikk, ikke minst fra klubbens egne supportere. Under hjemmekampen mot Molde 8. juli, som RBK for øvrig vant 1-0, stilte Kjernen opp med et utvetydig budskap på sitt hovedbanner: «HOFTUN MÅ GÅ».

- Jeg får noen sinte mailer, så jeg skjønner at ikke alle til enhver tid er fornøyd med jobben jeg gjør, bekrefter Hoftun — som har forståelse for reaksjonene.

- Fotball er følelser - Hvis jeg ikke hadde tålt kritikk når det går dårlig med Rosenborg, så kunne jeg ikke ha vært i denne jobben. Man må ha forståelse for at fotball er følelser. Det handler om resultater hver eneste helg. Så jeg lever kjempegodt med kritikken, sier han til Dagbladet.

Hoftun og RBK har akkurat lagt bak seg ei svært viktig uke, ei av de viktigste ukene i sesongen. De klarte å kvalifisere seg til Europa League med torsdagens seier over Legia Warszawa, og natt til lørdag stengte overgangsvinduet.

Nettopp dårlig uttelling i spillerlogistikken, har vært et av hovedankepunktene mot Hoftun. Denne sommeren har han hatt særdeles mye å henge fingrene i. Sju spillere er forsvunnet ut av RBKs A-stall, deriblant stopperklippen Jim Larsen og selve arvesølvet i RBK, Markus Henriksen.

- Godt å se Til gjengjeld er fem nye spillere kommet inn. Både Tore Reginiussen og Mikkel Diskerud scoret mot Legia. Tarik Elyounoussi leverte også solide bidrag. I kvalifiseringen sett under ett, har fjorårskjøpet Borek Dockal vært RBKs viktigste mann med seks mål.

- Det er veldig godt å se at de kommer fort inn i gruppa og laget. Men vi visste vi hentet gode spillere med gode ferdigheter, så jeg er ikke overrasket over at de presterer bra, sier Hoftun.

Samtidig innrømmer han at det er spennende også for ham om en spiller slår til:

- Ethvert kjøp er en viss gambling. Noen ganger treffer man bedre enn andre. Sånn er det.

Fornøyd med stallen - Hvordan oppsummerer du dette vinduet, ditt beste vindu?

- Jeg tenker ikke sånn. Jeg registrerer at trenden er at det gjøres mye om sommeren, midt i vår sesong. Det er ikke det beste for oss — det er uheldig å stille med ett lag én søndag, og så med fire-fem nye den neste — men vi er en del av et europeisk marked og må forholde oss til det.

- Er det godt å nå vite hvem som er her ut året?

- Ja, det er det. Nå har alle de stallene de har, og vi er fornøyd med den stallen vi har. Det blir mer ro og mindre spekulasjoner. Men for min del er det ikke sånn at denne jobben nå er over. Nå blir det noen dager uten å tenke på spillere ut og inn. Men om ei uke er vi i gang igjen, fastslår Erik Hoftun.

Rosenborg fortsetter jakten på seriegullet borte mot Stabæk i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media