Frida Karlsson

- Jeg får panikk

Det er én ting den svenske skiløperen Frida Karlsson (22) frykter under OL i Kina: Kulden.

FOBI: Frida Karlsson ser på kulda som en seriøs trussel under OL i Beijing i februar. Foto: AFP/NTB
FOBI: Frida Karlsson ser på kulda som en seriøs trussel under OL i Beijing i februar. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

- Jeg får panikk. Jeg har litt fobi for å fryse, sier det svenske skiesset til Aftonbladet.

Karlsson forteller videre at hun jobber med å få anskaffet varme hansker, større OL-drakter, og ulike støvler for å takle utfordringene.

Hun er klar på at kulda er en seriøs trussel for OL-drømmen.

- OL kommer til å bli kaldt. Fryser jeg, er jeg kvass. Jeg skal ikke fryse når jeg er der. Jeg er forberedt på at det kommer til å være kaldt og vind, sier hun før hun fortsetter:

- Jeg holder ikke i stavene når jeg fryser. Da klarer jeg ikke å tenke på noen ting annet. På en måte er det en utfordring, men jeg kommer ikke til å kaste bort noen ting. Jeg kommer til å kle meg slik at jeg ikke fryser, men da vil man også føle seg lite smidig.

VIND: Vindkanon skal sikre norsk OL-gull i Beijing. Video: Særsland / Skiskytterforbundet. Vis mer

I oktober skrev Dagbladet om ekstremvær, kulde og ørkensand som venter OL-utøverne på 1800 meters høyde under OL i Kina.

Værdataen viser en minimumstemperatur på 12 kalde. Under selve konkurransene er det en grense på minus 18, for å kunne konkurrere.

Langrennssjef Espen Bervig fortalte til Dagbladet den gang at det som kan bli utfordrende er høyden, kulda, og tørrluft. Men i motsetning til Karlsson er ikke kulda det langrennssjefen frykter mest.

OL-OMRÅDET: Bildet viser Zhangjiakou-området som er vertskap for langrenn, skihopping, kombinert, skiskyting, snøbrett og freestyle. Yanqing-området er vertskap for aking, bobsleigh og alpint. Foto: NASA Shuttle Radar Topography Mission
OL-OMRÅDET: Bildet viser Zhangjiakou-området som er vertskap for langrenn, skihopping, kombinert, skiskyting, snøbrett og freestyle. Yanqing-området er vertskap for aking, bobsleigh og alpint. Foto: NASA Shuttle Radar Topography Mission Vis mer

- Vi har vært i kontakt med vår utstyrsleverandør Bjørn Dæhlie, som skal sikre at løperne er godt kledd for værforholdene både før og etter konkurranser, sa Bjervig.

Zhangjiakou-området som er vertskap for blant annet langrenn, ligger nært Gobi-ørkenen og det kan komme drev av sand, påpekte Bjervig.

- Helt konkret frykter vi et ekstremt klima. Men vi har ingen akilleshæler, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer