Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg får prøve å bygge opp en sparekonto som er helt tom

Fannemel vant kvaliken.

FORNØYD:  Anders Fannemel kunne innkassere 2000 euro etter at han vant kvalifiseringen i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORNØYD: Anders Fannemel kunne innkassere 2000 euro etter at han vant kvalifiseringen i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Anders Fannemel ble best i kvalifiseringen til morgendagens hoppukerenn i Innsbruck. Han vant foran østerrikerne Thomas Diethart og Wolfgang Loitzl.

For seieren fikk han 2000 euro, eller rundt 17.000 kroner.

- Jeg får prøve å bygge opp en sparekonto som er helt tom, sier Fannemel og humrer.

Enormt potensial Han er ikke den av de norske hopperne som vinner mest. Samtidig er potensialet enormt. Det viser det faktum at han har verdens nest lengste skihopp på 244,5 meter.

Men prestasjonene svinger. Totalt i karrieren har han én pallplass i verdenscupen. Den kom på Lillehammer 25. november 2012.

Nå kan han ha noe på gang igjen. I Nyttårshopprennet kom Fannemel på 4. plass. Og i dag vant han altså kvalifiseringen til morgendagens renn.

- Jeg har litt mer selvtillit i hoppingen. Men jeg er overrasket over at jeg vinner kvalifiseringen. Da jeg tok en joggetur før frokost, føltes kroppen litt død.

- Det var likevel deilig at jeg klarte å hoppe godt på ski.

Ny fiasko Anders Bardal kom på 5. plass i kvalifiseringen, mens Anders Jacobsen ble nummer sju. Rune Velta klarte også å kvalifisere seg med en 19. plass.

For Tom Hilde ble det en ny fiasko i bakken. Han klarte ikke å kvalifisere seg til rennet i morgen. For andre gang i Hoppuka må han se et renn fra sidelinja.

Etterpå marsjerte han forbi pressekorpset. Skuffet, men fattet.

• Trøstes av kjæresten. Les intervju med Tom Hilde i dagens papirutgave av Dagbladet.

INTERVJURUNDE: Anders Fannemel og trener Alexander Stöckl var ettertraktede intervjuobjekter etter seieren i kvalifiseringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
INTERVJURUNDE: Anders Fannemel og trener Alexander Stöckl var ettertraktede intervjuobjekter etter seieren i kvalifiseringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer