NY JOBB:  Uwe Rösler ble i dag ansatt som Leeds nye manager. Foto: Paul Currie/BPI/NTB Scanpix.
NY JOBB: Uwe Rösler ble i dag ansatt som Leeds nye manager. Foto: Paul Currie/BPI/NTB Scanpix.Vis mer

- Jeg får ringe og skjelle ham ut hver gang de taper

Kjetil Rekdal er positiv til Rösler-ansettelsen.

(Dagbladet): Etter et lite døgn med rykter, ble Uwe Rösler i dag presentert som Leeds' nye manager.

Tyskeren med en fortid i Norge har skrevet under på en toårskontrakt og erstatter med det Neil Redfearn.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er også svoren Leeds-supporter. Han har klokkertro på Rösler.

- Det er en veldig spennende ansettelse. Uwe er en fornuftig kar med et klokt fotballhodet. Det blir spennende å se om han får tid til å bygge. Nøkkelen er tillit, sier Rekdal til Dagbladet.

Tåler press Det er ikke gitt at Rösler får den tiden han trenger for å bygge et godt fotballag. Siden nedrykket fra Premier League i 2004 har Leeds vært en kaosklubb. Bare det siste året har fem ulike managere fått fyken.

Italienske Massimo Cellino sitter med styringen i klubben, og pilen har ikke akkurat pekt oppover for den gamle storklubben etter italienerens inntredelse.

- Det nytter ikke å holde på sånn som han gjort de siste årene. Uwe er tøff, tåler press og har erfaring fra den divisjonen. Han har alle forutsetninger for å lykkes. Forhåpentligvis kan få fram litt ro i klubben, fortsetter Rekdal, som kommer til å la høre fra seg hvis resultatene ikke blir bedre under Rösler.

- Jeg får ringe og skjelle ham ut hver gang de taper hvis ikke, ler Rekdal.

Sparket i Wigan Rösler avsluttet sin spillerkarriere på Åråsen i 2003, før han tok over klubben som trener. Han var også innom Viking og Molde før han flyttet tilbake til England og tok over Brentford.

Der hadde tyskeren stor suksess. Veien gikk deretter videre til Wigan. Rösler tok klubben til FA Cup-finale, men fikk sparken etter et snaut år i jobben. Uten tyskeren rykket klubben ned denne sesongen.

- Han gjorde det bra i Brentford og i Wigan til å begynne med. Men vi ser jo hvor Wigan har havnet etter han forsvant, forteller Rekdal.

- Flirer ironisk Rekdal håper nå at den vonde tiden som Leeds-supporter snart kan være over. Klubben rykket ned fra Premier League i 2004. Tre år senere forsvant de ned til League One, før de rykket opp igjen i 2009/2010-sesongen.

- Jeg er lei, frustrert, oppgitt og flirer ironisk over alt som har skjedd, sier Rekdal.

- Det har vært trist de siste 15 årene egentlig. Leeds er beviset på at dårlig ledelse gir et dårlig sportslig resultat. Leeds bør være en topp 8-9-klubb i England, fortsetter Vålerenga-treneren om klubben som har hatt store økonomiske problemer de siste 15 årene.

Gunnar Halle har en fortid som Leeds-spiller og Rösler-assistent. Han linkes nå en mulig assistentjobb på Elland Road, men sier til TV 2 at han ikke har hørt noe foreløpig. Halle er også positiv til Rösler som Leeds-manager.

- Leeds er en fantastisk fin klubb, med stolte tradisjoner og støtte fra supporterne. Det skal være et lag som bør spille Premier League, og jeg håper at Rösler kan bygge et lag som tar steget opp, sier Halle til TV 2.