Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg feirer aldri på bar igjen

Rettssaken lærte Steven Gerrard ei lekse.

FRIKJENT: 24. juli forlot Steven Gerrard retten - frikjent for vold mot forretningsmannen Marcus McGee fjerde juledag i fjor. Liverpool-kapteinen sier likevel han vil være mer forsiktig med hvor og når han går ut de siste årene av karrieren sin. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
FRIKJENT: 24. juli forlot Steven Gerrard retten - frikjent for vold mot forretningsmannen Marcus McGee fjerde juledag i fjor. Liverpool-kapteinen sier likevel han vil være mer forsiktig med hvor og når han går ut de siste årene av karrieren sin. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Fjerde juledag dro Steven Gerrard på baren Lounge Inn i Southport sammen med kompisene. Liverpool-kapteinen hadde scoret to mål da Newcastle ble slått 5-1.

Feiringen endte i cella. I juli ble Gerrard frifunnet, mens seks av kompisene hans ble funnet skyldige i å ha banket opp den 34-årige forretningsmannen Marcus McGee.

Men frikjennelsen til tross, står opplevelsen igjen som noe ubehagelig Gerrard aldri vil risikere igjen. Han sier han har lært en lekse.
 
- Rettssaken forandret meg. Jeg var nødt til å lære av det, lære av å være på feil sted til feil tid. I framtida vil jeg være med forsiktig med hvor og når jeg går ut, sier han til Daily Mail.

- Hjem halv elleve
- Fra nå av, om vi vinner 5-1, hvis jeg scorer to mål og vi går til topps i ligaen, vil jeg ikke feire det i en bar med vennene mine. Jeg vil gå ut for å spise, og være hjemme igjen klokka halv elleve. Vi blir veldig godt betalt, og er nødt til å ofre noen ting, sier han.

McGee har varslet søksmål mot Gerrard, og derfor kan ikke Liverpool-kapteinen snakke om detaljene i saken.

Men han forteller at han under rettsmøtene bestemte seg for at han aldri ville tilbake til rettslokalene igjen. Han syntes opplevelsen var skummel og ydmykende.

Og han er ikke uten anger og selvkritikk for at han havnet der.

FERDIG MED SAKEN: Men Gerrard er forberedt på at han blir minnet på den av motstandernes supportere også i tida som kommer. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
FERDIG MED SAKEN: Men Gerrard er forberedt på at han blir minnet på den av motstandernes supportere også i tida som kommer. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

- Til tross for frikjennelsen, var det ikke et eneste øyeblikk som var hyggelig, ikke et øyeblikk som gjorde meg stolt. Jeg angrer på situasjonen, jeg angrer på at jeg ikke dro hjem da jeg hadde sjansen, og jeg aksepterer at noen mennesker alltid vil se på dette som en skamplett på ryktet mitt, selv om saken fikk det utfallet jeg mener jeg fortjente, sier Gerrard.

Seks år igjen
29-åringen sier det er nødvendig å kunne slå ut håret selv om man er fotballproff, men at han vil tenke seg ekstra nøye om de siste årene av karrieren.

- Jeg vil være mer forsiktig på fritida, selv på ferie, nå. Jeg regner med å ha seks år igjen som profesjonell fotballspiller. Det er ikke så lang tid å gjøre disse valgene, sier han.

Selv om Gerrard føler seg ferdig med saken, er han forberedt på at han fortsatt vil bli minnet på den fra tribunene nå og da.

- Jeg tror folk nå innser hva som egentlig skjedde. Bortsett fra hver eneste bortesupporter i landet, sier han med et smil.


• Liverpool spiller hjemme mot Hull klokka 16.00 i dag. Følg runden på live.dagbladet.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling