DYR FORNØYELSE: Neste sesong måtte Petter Solberg etter det Dagbladet erfarer bladd opp 20 millioner kroner for å fortsette å kjøre ford i rally-VM.Foto: GIUSEPPE CACACE, AFP / NTB SCANPIX
DYR FORNØYELSE: Neste sesong måtte Petter Solberg etter det Dagbladet erfarer bladd opp 20 millioner kroner for å fortsette å kjøre ford i rally-VM.Foto: GIUSEPPE CACACE, AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg feller en tåre i dag

Men nå satser Petter Solberg alt på en ny motorsport.


(Dagbladet): Petter Solberg (38) sa allerede i forrige uke nei til tilbudet fra M-Sport, om å kjøre for dem i rally-VM i 2013, men mot betaling.

Den mektige motorsportsjefen Malcolm Wilson ba da om mer tid til å finne en løsning, hvor de likevel kunne få den populære nordmannen med videre i stallen, uten å komme i mål.

I går kveld innså både Petter og Malcolm Wilson at løpet var kjørt. Rally-VM 2013 går uten Petter Solbergs deltakelse - etter 16 år i sporten og VM-gullet fra 2003 som det desiderte høydepunktet.

- Jeg feller en tåre i dag, sier Petter Solberg til Dagbladet.

- Malcolm jobbet virkelig hardt for å få til en løsning, så det er trist at vi ikke lyktes. Men jeg er 38 år, og var krystallklar på at jeg ikke var villig til å betale for å kjøre rally-VM neste år. Da forfølger jeg heller nye drømmer. Jeg har to-tre tilbud fra andre motorsporter, som jeg nå skal bruke litt tid på å evaluere. Jeg har alltid en plan, så selv om jeg har det litt tøft akkurat nå, så kan dette også være en ny og frisk start for meg, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Måtte betalt millioner Etter det Dagbladet erfarer måtte Petter Solberg punget ut med rundt 20 millioner kroner av egen lomme, eller egne sponsorers lommer, for å kjøre den snart lanseringsklare nye Ford Fiesta R5 i 2013.

- Jeg skjønte vel allerede da Ford trakk seg ut av VM at det ville bli vanskelig å få kjøre neste år uten å betale. Malcolm har vært klar på at han trenger betalsjåfører for 2013, nå som støtten fra Ford er borte.

Petter Solberg hadde tilbud om å kjøre ni VM-runder for Citroën i 2013. Det takket han nei til. Kravet var full VM-sesong, eller ingen ting.

Bytter sport M-Sport kunne tilby nordmannen fem VM-runder gratis, men de forhandlingene kom aldri ordentlig i gang, ettersom Solberg var like konsekvent overfor Malcolm Wilson:

VERDENSMESTER-TÅRER: Petter har felt tårer før. Her i hjembygda Spydeberg der rundt 7000 mennesker hadde møtt fram for å hylle den ferske verdensmesteren i 2003. Foto: IDA VON HANNO BAST
VERDENSMESTER-TÅRER: Petter har felt tårer før. Her i hjembygda Spydeberg der rundt 7000 mennesker hadde møtt fram for å hylle den ferske verdensmesteren i 2003. Foto: IDA VON HANNO BAST Vis mer

Full sesong, eller ingen ting.

- Vil vi se deg i rally-VM igjen seinere?

- Det er umulig å si noe om nå. Nå skal jeg bytte sport, og har bare fokus på det, sier Petter Solberg.

Etter det Dagbladet erfarer lukter Petter på muligheter innen asfaltracing, rallycross og Le Mans.