Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk 100 kilo oppå meg

Løke er mer VM-optimistisk enn treneren.

PÅ SIDELINJA: Frank Løke må trolig se alle fem VM-oppkjøringskampene fra tribunen. Linjespilleren håper derimot at han vil rekke VM-starten. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
PÅ SIDELINJA: Frank Løke må trolig se alle fem VM-oppkjøringskampene fra tribunen. Linjespilleren håper derimot at han vil rekke VM-starten. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håndballgutta skal denne uka spille fem testkamper før VM-alvoret starter i Norrköping om halvannen uke.

Gjennomkjøringen er særdeles viktig, siden hele troppen ikke har vært samlet siden EM-kvaliken i oktober.

Frank Løke må derimot se disse kampene fra sidelinja.

Hviler seg klar - Akkurat nå går det ikke så bra, for jeg kan ikke spille håndball ennå. Men det går bedre for hver dag, så jeg håper at jeg kan bli klar til VM. Nå handler det om hvile og et lett opplegg, sier Løke til Dagbladet.

Det var i en seriekamp med TuS N-Lübbecke i romjula Løke ødela foten.

- Jeg hadde beinet i en feilstilling da jeg lå på bakken, og så fulgte jeg ikke med. Plutselig landet en fyr oppå foten min. 100 kilo kom i full fart. Du merker det og jeg fikk en skikkelig trøkk, sier han.

Nå vil han strekke seg langt for å rekke VM-åpningen mot Japan 14. januar.

Pessimistisk Hedin - Jeg skal rekke det. Så lenge foten ikke blir verre av å spille og så lenge smertene er til å tåle, skal jeg gjøre et forsøk. Jeg kan ikke ødelegge resten av klubbsesongen, men jeg innstilt på å gjøre mye for å være med i VM.

Landslagssjef Robert Hedin er ikke like optimistisk som Løke. For mens strekspilleren snakker om at han kanskje kan rekke den siste treningskampen i Sveits på søndag, har Hedin forberedt seg på at han må klare seg uten Løke i starten av VM.

- Jeg er bekymret for Frank og jeg tror ikke vi får benyttet ham i de første VM-kampene. Men jo lenger vi er med i mesterskapet, desto større er sjansen for at han kan spille, sier Hedin til Dagbladet.

Må svette litt Mens lagkameratene gjør den siste VM-finpussen, må Løke holde på for seg selv.

image: - Jeg fikk 100 kilo oppå meg

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre, men jeg må få svettet litt. Heldigvis har vi ikke hatt rare pausen i Bundesliga, så jeg er ikke redd for det håndballmessige, sier han.

Norge møter Sverige i Oslo Spektrum tirsdag kveld. Onsdag venter Japan i Skedsmohallen, før gutta reiser til Sveits for å møtte sveitserne, Romania og Slovenia.

Johannes Hippe er opptatt med juniorlandslaget og vil slutte seg til troppen seinere. Hedin vil også spare Børge Lund og Kjetil Strand i de to kampene som spilles i Norge.

I tillegg til Japan, skal Norge møte Ungarn, Østerrike, Brasil og Island i VM-gruppespillet.

USIKKER: Robert Hedin frykter at han må klare seg uten Frank Løke i de første VM-kampene. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
USIKKER: Robert Hedin frykter at han må klare seg uten Frank Løke i de første VM-kampene. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!