- Jeg fikk albuen hans i brystkassa, men det gjorde ikke så mye

Henrik Ingebrigtsen slapp unna det verste.

TETT: Henrik Ingebrigtsen gikk rett i tet for å unngå trøbbel. Det gikk nesten like bra som løpet. Ingebrigtsen vant sitt heat på 3.39.32, og kvalifiserte seg til søndagens finale på 1500 meter. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TETT: Henrik Ingebrigtsen gikk rett i tet for å unngå trøbbel. Det gikk nesten like bra som løpet. Ingebrigtsen vant sitt heat på 3.39.32, og kvalifiserte seg til søndagens finale på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet):Henrik Ingebrigtsen hadde som ventet ingen problemer med å ta seg til søndagens finale på 1500 meter. Til tross for tre blødende sår på beina slapp han unna den verste knuffinga i sin semifinale.

- Jeg gikk rett i tet for å vise litt muskler og for å unngå den posisjoneringa, albuene og knuffinga midt i feltet. Jeg følte at jeg sikra litt, selv om jeg følte meg ganske trygg underveis. Det var et par som var borti skoene mine bakfra, men det kjentes veldig bra ut, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Fikk en albue
Likevel slapp han ikke helt unna. Etter å ha gått rett i tet, slapp han seg litt ned, og da han skulle forsøke seg på å løpe forbi belgiske Tarik Moukrime på innsida, to hundre meter før mål, ble han stoppet.

- Jeg prøvde meg på innsida, men han lå veldig rart. Han lå liksom helt ytterst i banen, med albuen rett ut. Jeg skulle jo bare svømt over han, men jaja, jeg fikk albuen hans i brystkassen, men det gjorde ikke så mye, smiler Ingebrigtsen, og sier det har vært verre før.
 
Løpet ga ham akkurat de svarene han ville ha før finalen. Han hadde god kontroll på konkurrentene i sitt eget heat, og følte seg selv i god nok form til å vinne finalen også.

- Jeg hadde ikke kunnet løpe på den måten jeg gjorde om jeg ikke hadde følt meg bra. Jeg brukte kanskje litt mer krefter enn jeg trengte, men det var bare for å sikre litt ekstra.

Ikke skremt
Selvtilliten han har med seg inn i mesterskapet etter en knallsesong gjør at han føler seg trygg. På egen form, og ikke minst på sine evner til å manøvrere i feltet.

Farta vet han at han har i kroppen, og da er det egentlig ikke så mange som kan true ham om han klarer å unngå uhell i finalen også.

- De som er nærmest på sisterunden er de som er de sterkeste konkurrentene i finalen. Han som jeg trodde var den sterkeste i dag kom på sjetteplass, så han løp svakere enn det jeg hadde trodd. Jeg skal ikke tro så mye før finalen, for ting skjer underveis som man kanskje ikke hadde trodd, og da er det greit å bare ta det som kommer på strak arm og ikke overtenke finalen, sier han til Dagbladet.

- Men jeg ble ikke skremt av så veldig mange i dag.

Det gjorde selvfølgelig ikke så mye at den antatt sterkeste rivalen, tyrkiske Ilham Tanui Özbil, røk ut i den andre semifinalen. Uten at Ingebrigtsen tror finalen blir mye enklere av den grunn.

- Han er en dødsbra fysisk løper, men veldig afrikansk i måten å løpe på. Var det litt drøyt å si? Jeg tar en positiv vri på det: Han er bedre i Diamond League, smiler Ingebrigtsen.