- Jeg fikk betalt av den polske agenten

Sogndals tidligere sportslige leder sier han har faktura.

GJORDE EN JOBB: Trond Fylling var ikke lenger ansatt i Sogndal da han samarbeidet med den polske agenten Marcin Hakman. Foto: Tor Yttri / SCANPIX .
GJORDE EN JOBB: Trond Fylling var ikke lenger ansatt i Sogndal da han samarbeidet med den polske agenten Marcin Hakman. Foto: Tor Yttri / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet): Tidligere sportslig leder i Sogndal, Trond Fylling, forteller til Nettavisen at han mottok et pengebeløp fra den polske agenten Marcin Hakman, men sier beløpet var betaling for en lovlig jobb.

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten antyder i sin kommende bok at fotballpresident Yngve Hallén og sportslig leder Fylling mottok penger under bordet da Piotr Leciejewski signerte for Sogndal, og beskyldningene har skapt sterke reaksjoner i dag.

Men Fylling var ikke ansatt som sportslig leder på dette tidspunktet, forteller han Dagbladet.

- Kort fortalt så jobbet jeg for meg selv i en treårsperiode, med ulike overganger, ulike klubber, ulike agenter. Mye av agentvirksomheten dreier seg om å ha kontakter i andre lands fotball, en polsk agent har for eksempel ikke nødvendigvis gode kontakter i Norge. Det var det dette dreide seg om, sier han.

«Tulling som hevder ditt og datt» Fylling forteller at han fikk en henvendelse fra Marcin Hakman, og videreformidlet den kontakten til Sogndal. Klubben var på jakt etter en keeper, og Piotr Leciejewski ble anbefalt. Sogndal tok ham på lån, for å se om de ønsket å kjøpe spilleren til den gitte prisen.

- Så kjøpte Sogndal ham, betalte en overgangssum til den polske klubben, og betalte agenthonorar til Hakman. Da sendte jeg en faktura til ham, og fikk det beløpet. Jeg kjenner ham godt fra før også, og han driver ikke med tull, sier Trond Fylling, som tror han fikk et sted mellom 30-50 000 kroner for oppdraget.

Fylling forteller at Marcin Hakman er opprørt over påstandene i boka, som han først fikk høre om i går kveld.

- Han ringte meg, og informerte om at det er en tulling som driver og hevder ditt og datt. Jeg sa: «Det er bare en ting å gjøre, si det som det var», sier den tidligere Sogndal-profilen.

Ifølge Fylling var heller ikke Yngve Hallén noen gang direkte involvert i overgangen til Leciejewski.

- Det er litt trist at det kommer ut sånn på skeive. Her er det noen som skal selge en bok, og om de ikke går over lik, så drar de i hvert fall folk og klubb ned i søla. De kunne jo bare ringt meg. Jeg var jo ikke i klubben på den tiden engang, som de skriver, sier han til Dagbladet.

Blir bare oppgitt Knut Høibraaten skriver i boka at han flere ganger hadde «hørt rykter i agentmiljøet om at den sportslige lederen i Sogndal Fotball, Trond Fylling, var en luring».

Konfrontert med den formuleringen ler Fylling høyt.

- Jeg har ingen kommentar til det. Det er fristende å svare med samme mynt, men det skal jeg holde meg for god til, sier han.

- Jeg blir bare oppgitt. Jeg kjenner jo Knut fra da han var agent, det er jo naturlig at de som driver i den bransjen kjenner hverandre. Det er også derfor dette er så absurd, det er ingen som kan drive en klubb på den måten i et så lite miljø, det er ikke kultur for det i Norge, sier Fylling til Dagbladet.

Den tidligere sportslige lederen er for tiden på reise, men sier han vil finne fram fakturaen ved første mulighet. Også Hakman skal ha dokumentasjon på jobben, sier Fylling.

Vil ikke stoppe boka Halléns advokat, Jon Wessel-Aas, bekrefter overfor Dagbladet at det vil bli iverksatt rettslige skritt, men at det ikke vil bli gjort noen forsøk på å stoppe boka.

- Det er ikke sånn at Hallén vil gå til noen domstol for å stanse utgivelsen. Mitt råd er at den typen forhåndssensur - det driver man ikke med i Norge, sier han.

Hvordan vil dere gå fram i denne saken?

- I norsk rett er det slik at, med mindre forlaget trekker tilbake beskyldninger, redigerer og beklager, den eneste måten å få fastslått at dette er uriktig informasjon, et søksmål hvor man krever erstatning, sier Wessel-Aas.

GIR UT BOK: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha bedt om svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GIR UT BOK: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha bedt om svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer