- Jeg fikk en støkk

Benjamin Farfa (22) segnet uten forvarsel om under en trening med A-laget til Drøbak-Frogn tirsdag. Fotballtalentet døde momentant. Tilfeldigheter reddet Ståle Solbakken fra den samme skjebnen for drøyt ett år siden.

- Tankene mine går til familien og lagkameratene til gutten, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Flagget vaier på halv stang. Spillerne står i en klynge og ser ned i bakken. Lagets midtpunkt og gledesspreder ble tirsdag brått revet bort. I går var de samlet for å bearbeide sorgen.

- Spillerne er preget av sjokk. Jeg tror ikke det har gått opp for alle ennå. Men en god del av gutta har begynt å tenke framover - de vil spille fotball for Benjamin, sier trener i DFI Fotball, Lars Richard Bache, til Dagbladet.

- Tragisk

Tretten måneder har gått siden Ståle Solbakken falt om med hjertestans på treningsfeltet til FC København. Tilfeldigheter reddet livet hans. Klubblegen var tilfeldigvis til stede, og fikk straks satt i gang hjertet med hjertemassasje. Etter 30 timer i koma våknet den tidligere landslagsspilleren. Da Solbakken i går fikk vite om dødsfallet, gikk tankene igjen tilbake til hendelsen som førte til at fotballkarrieren fikk en brå slutt.

- Jeg fikk en støkk. Siden jeg har vært borti noe liknende selv, tenker jeg litt ekstra over det. Det er tragisk når slike ulykker skjer, sier Ståle Solbakken, som nå bor på Hamar og jobber blant annet som G18-landslagstrener.

Anfall

Benjamin Farfa hadde nettopp gjennomført en av lagets obligatoriske løpstester. Etter testen ble 22-åringen med de andre spillerne på balltrening. Plutselig gikk han ut på sidelinja. Der satte han seg ned på huk. Etter en kort hvilepause gikk han igjen ut på banen.

- Han prøvde å spille, men måtte bare gi opp. Etter få sekunder fikk han anfallsliknende rykninger i kroppen, som raskt gikk over i koma, forteller DIFs sportslige leder og trener, Knut Røssevold, til Dagbladet.

En lagkamerat satte straks i gang med førstehjelp etter at Farfa segnet om. Få minutter etter kom ambulansepersonell og lege til stedet. Men livet til lagets spiss kunne ikke reddes.

- Det var en akutt hjertestans, men hva som ligger bak blir bare spekulasjoner. Han var i utgangspunktet en meget frisk og veltrent 22-åring. Det er helt uforståelig, sier lege Stig Stephansen.

Obduksjon

Spillere og støtteapparat sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål. Deres største ønske er nå å få vite årsaken til dødsfallet. Etter påtrykk fra Stephansen ble det i går klart at Benjamin Farfa vil bli obdusert.

- Hvordan dette kunne skje, var hovedtema etter ulykken. Det er en lettelse for oss at det nå vil bli gjennomført en obduksjon, sier Røssevold.

- Men livet må gå videre. Oppi alt det tragiske tror jeg spillerne vil bli enda mer sammensveiset etter dette, sier Bache.

Farfa hadde ingen familie i Norge, men fosterfamilie i Sverige.

TRAGISK: - Siden jeg har vært borti noe liknende selv, tenker jeg litt ekstra over det. Det er tragisk når slike ulykker skjer, sier Ståle Solbakken om dødsfallet til Benjamin Farfa.
DØDE: Benjamin Farfa ble bare 22 år gammel.
SORG: - Hvordan dette kunne skje, var hovedtema etter ulykken, sier daglig leder Knut Røssevold.