- Jeg fikk et ubehag i magen da jeg leste hva som hadde skjedd

Carl-Erik Torp etter Fabrice Muambas hjerteinfarkt.

KOLLAPS: Fabrice Muamba ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Bolton og Tottenham. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
KOLLAPS: Fabrice Muamba ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Bolton og Tottenham. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

(Dagbladet): Bolton-spiller Fabrice Muamba kollapset på banen i kampen mot Tottenham i kveld.

Rundt klokka 21 i kveld meldte sykehuset at tilstanden hans er stabil, men klokka 22.30 norsk tid kom sykehuset med en ny uttalelse til pressen.

- Kritisk «Bolton Wanderers kan bekrefte at Fabrice Muamba er flyttet til hjerteavdelingen ved The London Chest Hospital. Tilstanden hans er kritisk, og han blir behandlet på intensivavdelingen», sier uttalelsen, ifølge NTB.

Sky News melder at han ble innlagt på grunn av hjerteinfarkt.

Den tidligere Brann-spilleren Carl-Erik Torp fikk hjertestans på banen under en kamp borte mot Sogndal 25. september i fjor.

- Vonde minner Han sier til Dagbladet at det var vondt å se det som skjedde i England.

UBEHAGELIG: Carl-Erik Torp mener det var vondt å høre om hendelsen i England.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
UBEHAGELIG: Carl-Erik Torp mener det var vondt å høre om hendelsen i England. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Jeg fikk et ubehag i magen da jeg leste hva som hadde skjedd. Det var skikkelig ekkelt, og vekker vonde minner fra da jeg fikk hjertestans, sier Carl-Erik Torp til Dagbladet.

Først ble det meldt fra sykehuset at tilstanden til Muamba er stabil, men nå melder Sky News at tilstanden er kritisk.

- Ja, men hva betyr det? Jeg var heldig, men hvordan det går med Muamba vet vi ikke sikkert ennå, egentlig. Jeg håper det går bra og at han overlever. Fotballen havner uansett langt bak i rekken nå. Fotballen blir uviktig når det handler om liv, sier Torp.

Fansen fra både Tottenham og Bolton holdt rundt hverandre etter hendelsen, og ropte Muambas navn mange ganger. En gest Torp setter pris på fra publikum.

Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Det er fantastisk å høre at publikum står sammen når slikt skjer. Da handler det ikke lenger om rivalisering og hat. Når dramatiske ting skjer, så holder folk rundt hverandre, sier Carl-Erik Torp til Dagbladet.

Foto: . REUTERS/Suzanne Plunkett
Foto: . REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer