-  Jeg fikk for mye penger

Rune Hauge mener han tjente for mye på TV-avtalen. Han har fortsatt ikke bestemt seg for om han skal takke ja til alle pengene.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det kom fram under gårsdagens medlemsmøte i Norsk Toppfotball, hvor den omstridte TV-avtalen ble gjennomgått. Rune Hauge sikret seg i juni 100 millioner kroner i provisjon, etter at han forhandlet fram en avtale verdt 1 milliard for rettighetene til å vise norsk toppfotball på TV. Størrelsen på Hauges honorar fikk både fotballedere og politikere til å se rødt.

-  For høyt tall

Hauge er helt enig med dem - summen er for høy.

-  Det ble ikke begått noen feil, men i etterpåklokskapens lys har jeg ingen problemer med å forstå dem som mener provisjonen ble for stor, sier Hauge.

-  100 millioner er et veldig høyt tall.

Det er ikke dermed sagt at han har tenkt å si fra seg retten til deler av pengene, men han utelukker det heller ikke.

-  Akkurat nå vil jeg ikke ta den diskusjonen. Jeg utelukker ingenting, og derfor kan jeg ikke svare. Det er for tidlig, sa Hauge på gårsdagens pressekonferanse.

-  En bom

Fotballpresident Sondre Kåfjord kalte provisjonsavtalen med Hauge «en bom».

-  Den bommen vi gjorde, var at vi ikke greide å vurdere dimensjonen på avtalen i forkant av forhandlingene. Hadde vi visst at vi kunne få store summer, ville alt vært annerledes, sier Kåfjord.

-  Vi var fornøyd om vi fikk inn 600 millioner, og provisjonen ble innrettet etter det. Vi endte på én milliard. Det er 25 prosent mer enn hva som er betalt for TV-rettighetene i Danmark og Sverige til sammen, sier Kåfjord.

-  Men neste gang en slik avtale skal framforhandles, tror jeg norske fotballedere er flinkere til å vurdere potensialet.

Nå skal Norges Fotballforbunds kontrollkomité ta over saken. Deres oppdrag er primært å vurdere hvorvidt lovverket er blitt fulgt i prosessen, og konklusjonen derfra ventes i løpet av høsten, sier komitéleder Baard Steffens til Dagbladet.

Starts styreleder Erik Solér har vært blant de aller fremste kritikerne av Hauges giganthonorar.

-  Denne TV-avtalen har mange vinnere. Norsk fotball er én, men den største vinneren har adresse Guernsey, sier Solér, som ikke har all verdens tro på at Hauge kommer til å gi fra seg mange kronene.

ÅPNER FOR MILLIONGAVE: Fotballagent Rune Hauge sa i går på Norsk Toppfotballs medlemsmøte at han ikke vil utelukke at han gir fra seg deler av provisjonen for medieavtalen. Bak fotballpresident Sondre Kåfjord.