VM-GULL: Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Ole Einar Bjørndalen etter gullet på stafetten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VM-GULL: Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Ole Einar Bjørndalen etter gullet på stafetten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg fikk fullstendig nervesjokk

Henrik L'Abée-Lund med ti treff i gulløpet.

NOVE MESTO (Dagbladet): Norge sikret et nytt VM-gull i Nove Mesto i ettermiddag.

Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abee-Lund, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen gikk inn til en overlegen seier på stafetten.

L'Abee-Lund gikk en god andreetappe, og sendte Bø ut i tet.

- Dette var morsomt. Jeg åpnet kontrollert og hang bra med. Kroppen fungerte bra og jeg gjorde som jeg hadde planlagt, sier Henrik L'Abee-Lund til Dagbladet.

Nervesjokk
- Jeg hadde så gode ski og alt gikk greit. Jeg hadde gode bein og det var bare å klemme ned blinkene, sier han.

Han forteller at han ikke rakk å bli ordentlig nervøs - men slapp jubelen løs da Svendsen kunne sikre seieren på sisteetappen.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Nervene er litt av og på. Jeg fikk fullstendig nervesjokk da jeg gikk ut med 40 sekunders ledelse i Hochfilzen tidligere i sesongen. Det går ikke an å bli mer nervøs en jeg var da. Derfor gikk det fint i dag, sier Henrik L'Abee-Lund.

Fellesstart i morgen
Han var ankermann da Norge vant stafetten i Hochfilzen 9. desember.

- Seieren i dag er fantastisk. Det er mye trening som ligger bak. Noen tar skrittene kjapt, men jeg har brukt lengre tid. Det er dette jeg jobber for. Det er vanskelig å tro det. Dette er slik jeg egentlig ser på tv, dette her. Jeg har aldri feiret et gull før, sier han.

- Nå må jeg snart hjem og lade opp til fellesstart i morgen.

Søndag er det fellesstart, 12,5 kilometer for kvinner og 15 kilometer for menn.