- Jeg fikk gåsehud da jeg entret banen

Myggen gjorde comeback for Start.

(Dagbladet.no): 58 minutter inn i kampen mot Sandnes/Ulf kom øyeblikket hele Fotball-Norge har ventet på siden Erik Mykland annonserte sine comeback-planer i sommer: Til øredøvende jubel fra over 11 000 sørlendinger på Sør Arena entret Erik Mykland banen, på stillingen 4-1 til Start.

- Jeg var litt spent før kampen, men da jeg gikk utpå banen, så fikk jeg bare gåsehud, sier Mykland til fvn.no.

- Jeg tenkte at dette måtte jeg bare nyte, spille fotball og ha det gøy, oppsummerte «Myggen» etter kampen.

Mykland var fornøyd med comebacket etter en pensjonisttilværelse fra toppfotballen:

- Det var godt å komme igang med noen pasninger som gikk rett vei, samtidig som det var noen som ikke gjorde det. Men dette betyr mye for meg, sier den slepne teknikkeren til TV2 etter kampen.

Fine involveringer

Ifølge fvn.no var publikum mest opptatt av at Start-spillerne måtte gi Myggen ballen, og den slepne lille teknikeren viste glimtvis at han ikke har glemt gamle kunster.

37-åringen hadde enkelte fine involveringer, blant annet en strøken pasning til spissen Aram Khalili. Sistnevnte scoret for øvrig det som av fvn.no beskrives som det vakreste målet på Sør Arena noensinne, da han brassesparket ballen i mål fra 17 meter en halvtime før slutt.

FIKK GÅSEHUD:
Myggen fikk gåsehud da han entret Sør Arena. Foto: SCANPIX
FIKK GÅSEHUD: Myggen fikk gåsehud da han entret Sør Arena. Foto: SCANPIX Vis mer

Med 10 minutter igjen å spille kom dagens minst overraskende nyhet: Myggen ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

Det er 19 år siden Mykland debuterte for Start. Siden den gang har han spilt for klubber som Utrecht, Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København

- Vi spilte en veldig bra kamp, sier Mykland, som hadde litt vondt i ryggen og på baksiden av låret etter kampen.

- Jeg fikk gåsehud da jeg entret banen