MØTTE PRESSEN: Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem
MØTTE PRESSEN: Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Jeg fikk gåsehud og ble nesten litt på gråten

De andre norske jentene inspireres av Bjørgen og Falla.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen fikk en perfekt start på VM med gull, Maiken Caspersen Falla gjorde dagen komplett med sin bronsemedalje.

På hotellet satt de andre norske jentene og fulgte tett med. De inspireres av lagvenninnene før morgendagens duathlon.

- Jeg fikk gåsehud og ble nesten litt på gråten, i hvert fall da jeg så Maiken. Hun har jo vært på pallen i nesten hvert eneste sprintrenn i verdenscupen, det var stort at hun klarte det i mesterskap også. Og Marit er jo dronninga, sier Heidi Weng på dagens pressekonferanse.

Therese Johaug forteller at hun og Kristin Størmer Steira satt og heiet sammen. Hun er imponert av Marit Bjørgen, som slo tilbake etter noen usikre dager.

- Det var veldig hyggelig at Marit slo tilbake med en gullmedalje. Det var også veldig moro å se at Maiken klarte det her i mesterskapet etter å ha vært på pallen i flere v-cupsprinter hele veien, sier Johaug.

- Ble du skremt av det Marit viste?

- Jeg ble ikke skremt, jeg ble mest glad. Hun har jo vært litt i tvil de siste dagene, det var ikke moro å se henne måtte stå over det siste rennet i Davos, mener Johaug.

Egil Kristiansen har fem sterke kort på hånda på morgendagens distanse, tittelforsvarer Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk stå over pressekonferansen i morges, mens Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng virker heltente alle sammen.

Kristiansen forteller at han merker at det nærmer seg konkurranse for disse jentene også.

- Det meste er gjort, det skal i hvert fall være det. Men jeg merker at det er smådetaljer som skal være på plass, det er veldig lett at det blir litt småirritasjon ser jeg, når småtingene ikke er helt på plass, sier landslagstreneren med et smil.

Therese Johaug er kanskje det største medaljehåpet utenom Bjørgen, men hun er klar på at gårsdagens gullvinner er kvinnen man skal se opp for.

- Marit er den største favoritten, det er det ingen tvil om. Den formen hun har vist før i år og nå her, det er klart hun er den største favoritten, sier Johaug, som har vist knallsterk form selv i det siste.

- Det er jo en drøm å ta en gullmedalje, men det er ikke hvem som helst vi går mot. Det er fire jenter på det norske laget som kan ta medalje også. Jeg vet jeg må ha en hundre prosent dag og hundre prosent ski for å ta medalje, sier hun.