Eliteserien

- Jeg fikk helt sjokk

Det ble full jubel og målfest for Strømsgodset mot Jerv forrige serierunde. For kaptein Gustav Valsvik (29) ble kampen preget av dårlig syn og blodrøde øyne.

BLODRØDT: Øynene til Gustav Valsvik så alt annet enn gode ut torsdag i forrige uke. Det har omsider blitt bedre for 29-åringen. Foto: Privat.
BLODRØDT: Øynene til Gustav Valsvik så alt annet enn gode ut torsdag i forrige uke. Det har omsider blitt bedre for 29-åringen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset kunne juble etter en fantastisk kamp forrige serierunde, der nyopprykkede Jerv ble sendt hjem med 0-6 i sekken.

Selv om drammenserne, som nå har to strake seire, er inne i en god periode, så har ikke ting sett helt lyst ut for kaptein Gustav Valsvik - bokstavelig talt.

Den siste tida har 29-åringen nemlig slitt med et virus, som blant annet har preget synet.

Sjokkert

I tillegg til å gå på penicillin for bronkitt endret øynene farge. Plutselig sto han der med blodrøde øyne. Det var Drammens Tidende som først omtalte saken rundt øynene til Valsvik.

- Jeg fikk beskjed fra de rundt meg, for å si det sånn. De fikk helt sjokk, og da fikk jeg helt sjokk jeg også. Det så ikke bra ut i det hele tatt, sier Valsvik til Dagbladet.

- Jeg fryktet for synet, men heldigvis var det bare noe som gikk på slimhinnene, og ikke noe som kan ødelegge synet. Men ting ble tåkete, det er litt som å konstant ha dogg på brillene.

I KJENT STIL: Slik er fotballsupportere vant med å se Gustav Valsvik. Foto: Christoffer Andersen / NTB
I KJENT STIL: Slik er fotballsupportere vant med å se Gustav Valsvik. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer

Midtstopperen forteller at han sliter med et slags forkjølelsesvirus, som i første omgang gir utslag rundt øynene og på lungene.

- Det er en slags betennelse som går på slimhinnene, og på selve øyet. Det gjør at slimhinnene blir veldig, veldig tynne i området under selve øyet, sier Valsvik.

Under en test på øyet forteller Godset-profilen at han kjente et voldsomt trykk mot øyet, og da han senket øyelokket ved å dra i huden rundt kinnet så begynte han å blø rundt øyet.

TABBE: Over 170 000 har sett Maria Nibe Øyens ublide møte med en fiskekrok. Video: Privat Vis mer

Dommeren kom bort

Det ble fort klart at dersom Valsvik skulle spille kampen mot Jerv forrige helg, så måtte det være ikledd briller. Men det var rett og slett ikke tid til å få laget opp spesialbriller for mannen med seks landskamper for Norge.

- Jeg måtte bruke linser, og det gikk helt fint. Men jeg mistet en del av sidesynet, og det var veldig tåkete, forteller midtstopperen.

Selv om øynene ikke lenger var like røde da han tok til gressteppet mot Jerv, så var det fremdeles rødt nok til at dommer Kristoffer Hagenes tok turen bortom 29-åringen.

PÅ BEDRINGENS VEI: Slik så øyene til Gustav Valsvik ut torsdag 25. august. Foto: Privat
PÅ BEDRINGENS VEI: Slik så øyene til Gustav Valsvik ut torsdag 25. august. Foto: Privat Vis mer

- Før kamp kom dommeren bort og spurte om jeg hadde det bra. Jeg sa at jeg muligens måtte ta øyedråper underveis, for å passe på at det ikke ble tørt, sier Valsvik, som blant annet forteller at sol og svette ikke nødvendigvis spilte på lag.

- Det ble heldigvis noen pauser, så jeg fikk løpt ut og tatt de dråpene.

Selv om situasjonen, ved første øyekast, kan se veldig dramatisk ut, så er midtstopperen klar på at han ikke ønsker å gå glipp av neste seriekamp, som er borte mot Sandefjord.

- Jeg har trent, og det kjennes helt greit ut. Det er litt hoste, men jeg blir klar til kamp, sier Valsvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer