FORBANNET: Ungarn var sjanseløse mot Norge i semifinalen i håndball-EM i Beograd i Serbia. Ungarn-trener Karl Erik Bøhn (midten bak) er mer forbannet over pressemeldingen fra det norske landslaget om forholdet til han og Heidi Løke (i forgrunnen) i går kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORBANNET: Ungarn var sjanseløse mot Norge i semifinalen i håndball-EM i Beograd i Serbia. Ungarn-trener Karl Erik Bøhn (midten bak) er mer forbannet over pressemeldingen fra det norske landslaget om forholdet til han og Heidi Løke (i forgrunnen) i går kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg fikk ikke gitt beskjed til barna mine engang

Karl Erik Bøhn kaller pressemeldingen fra Løke og Lea et bakholdsangrep.

BEOGRAD/OSLO (Dagbladet): Norge - Ungarn 30-19.

I går kveld, timer før avkast i EM-semifinalen mellom Norge og Ungarn, kom det en pressemelding fra håndballandslaget i Serbia.

Pressekontakt Halvor Lea meldte på vegne av Heidi Løke at forholdet mellom henne og Ungarn-trener Karl Erik Bøhn har vært over en stund, og at hun ikke ønsker mer oppmerksomhet rundt det under mesterskapet.

Etter tapet for Norge i dag reagerer Bøhn kraftig på meldingen.

Bakholdsangrep
- Det er et bakholdsangrep, sier Ungarn-sjefen til Dagbladet.

- Det var veldig uprofesjonelt av Norges pressekontakt Halvor Lea å opptre på den måten. Vi var blitt enige om å slippe nyheten etter EM, og så kommer den 16-17 timer før kampen, uten at jeg får informert min familie og barn hjemme i Norge. Det er skuffende og meget uprofesjonelt.

- Tror du det er bevisst?

- Nei, så dum tror jeg nesten ikke at han er. Jeg tror bare det er mangel på faglig dyktighet.

- Hvordan påvirket det deg inn mot kampen?

- Du kan sjøl tenke deg hvordan det er å få en sånn beskjed uten å få gitt beskjed til egne barn.

- Så du fikk en hektisk aktivitet i går kveld, med å ringe hjem?

- Jeg fikk ikke gitt beskjed engang. Jeg måtte rett i spillermøte. Hun ene var på skole i USA, og han andre hadde lagt seg. Dermed måtte jeg sende den beskjeden via andre.

- Heidi har selv også hatt et ønske om at nyheten skulle komme ut?

- Ja, det hadde hun sikkert lyst til. Men vi hadde en avtale om å gjøre dette etter EM, så jeg er skuffet over både henne og Halvor Lea, sier Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Har du sagt det til henne?

- Ja, selvfølgelig.

- Hvordan tok hun det?

- Nei, hun kjørte bare den iskalde tonen hun. Det får bare være, sier Bøhn.

Ville ikke snakke i går
«Norge spiller lørdag semifinale mot Ungarn i håndball-EM. Mediene har fokusert på at dette blir en samboerduell mellom Heidi Løke og Ungarns trener Karl-Erik Bøhn. For at dette ikke skal bli feil fremstilt i mediene i finalehelgen, ønsker Heidi Løke å informere om at forholdet til Bøhn har vært over i en tid.», sto det i meldingen fra Halvor Lea og Heidi Løke i går.

Løke og Bøhn har bodd sammen i Ungarn, der strekstjernen spiller for klubben Györ til vanlig. Bøhn var trener i klubben før han tok over det ungarske landslaget.

- Jeg registrerer at Heidi Løke i kveld har sendt ut en pressemelding om vårt samboerforhold. Jeg har ingen kommentar til dette nå. Håndballnasjonen Ungarn er nå viktigere enn meg som person, sa Bøhn til NTB i går kveld.

De to ble sammen da de begge var i Larvik, der forholdet til slutt skapte problemer for jobbhverdagen. Den daværende Larvik-treneren var med Løke til Wien da hun skrev under for en potent konkurrent like før jul i 2010, uten klubbledelsens viten. Bøhn fikk sparken.