- Jeg fikk klarsignal av dommeren

Derfor skjøt Giggs mens Lille sov.

(Dagbladet.no:) Ryan Giggs scoret på en frekkis mot Lille i Champions League tidligere denne uka, og da brøt levenet ut.

Lille-spillerne forsvant ut mot sidelinja og det haglet med gjenstander fra tribunen. Gary Neville ble truffet i panna og fikk et kutt. Etter kampen raste Sir Alex Ferguson mot alle - både publikum, sikkerhetsvakter og Lilles lagledelse.

I går ble målet klaget inn til UEFA av den franske klubben. De mener at Giggs skjøt for tidlig, og at dommeren ikke hadde gitt klarsignal til dette.

- Dommeren spurte meg

Manchester United-vingen bedyrer imidlertid at han fikk klarsignal av dommer Eric Braamhaar. Her forklarer waliseren hva som skjedde tirsdag kveld:

- Dommeren kom bort til meg og spurte om jeg ville vente på fløyta. Jeg sa nei, og at jeg ville ta frisparket raskt. Deretter ba jeg Wayne (Rooney) legge ballen ned med en gang, og det var det, sier Giggs til Manchester Evening News.

- Det var godt å se at den gikk inn, ellers hadde jeg nok fått høre det av sjefen.

Sir Alex Ferguson hadde neppe likt å sett Giggs sende et for hurtig tatt frispark opp på tribunen. Men det skjedde ikke. Giggs plasserte ballen rett i nettet, mens keeperen sto og konsentrerte seg mest om å plassere muren.

FIKK GRØNT LYS: Ryan Giggs sier han snakket med dommeren før han skjøt frisparket i mål. Foto: AP
FIKK GRØNT LYS: Ryan Giggs sier han snakket med dommeren før han skjøt frisparket i mål. Foto: AP Vis mer

- Hvis noe sånt hadde skjedd mot oss, hadde jeg vært veldig misfornøyd med forsvaret vårt. Jeg skjønner ikke hvorfor keeperen brukte så lang tid ved stanga. Hvor lang tid tar det å sette opp en mur, sier Ferguson ifølge nyhetsbyrået PA.

Gikk ut på sidelinja

Etter dette gikk alle Lille-spillerne mot sidelinja. Det så ut som de hadde tenkt til å gå av banen. Lille-ledelsen har imidlertid avvist dette, og sier at det var deres måte å protestere på.

- Forrige gang jeg scoret på den måten var det ingen som tenkte på å gå av banen. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, men det er vel sånn de gjør det i Frankrike, sier Giggs.

UEFA har bekreftet at de har mottatt en protest fra Lille på scoringen, og at denne vil bli behandlet.

Det europeiske fotballforbundet skal også etterforske anklagene om at politiet og vaktene på stadion skal ha vært for brutale mot United-fansen. Flere engelskmenn forsøkte å klatre over gjerdene da de ble presset mot dem på den trange tribunen.

I ettertid har Lille gitt United skylda for tribuneskandalen, og de hevder at falske billetter havnet på gata fordi Manchester-klubben delte ut billettene for tidlig til sine supportere.

TROR HAN HADDE FÅTT KJEFT: Ryan Giggs frykter at Sir Alex Ferguson ikke hadde blitt særlig blid om ballen ikke gikk inn. Men det gjorde den, og halve Manchester fryder seg.