- Jeg fikk klem på klem og tårene begynte å trille. Denne scoringen var for pappa

Glimt-Braaten tilbake med scoring etter dødsfall i familien.

(Dagbladet): Tippeliga-klare Bodø/Glimt knuste Kongsvinger hele 8-0 i 1. divisjon i går og for spissen Vegard Braaten (26) ble det en sterk opplevelse å være tilbake på fotballbanen.

Braaten og tvillingbroren Thomas fikk beskjed 7. oktober om at deres far, Thor Åge Braaten, var død. Beskjeden kom midt under Bodø/Glimts kamp mot Fredrikstad og brødrene dro rett hjem.

I går var de tilbake for Glimt - og innbytter Vegard Braaten satte inn 8-0-målet.

- Jeg har aldri scoret et mer følelsesmessig mål noensinne. Jeg fikk klem på klem av medspillerne og tårene begynte å trille. Denne scoringen var for pappa, sier Vegard Braaten til Nordlys.

- Verste ukene Det var fem minutter før full tid Braaten scoret på vakkert vis da han banket ballen i det lengste hjørnet.

- Det har vært de verste tre ukene i mitt liv. Det har vært en utrolig tøff tid, men vi bestemte oss onsdag for å komme tilbake til Bodø og møte hverdagen igjen.

- Jeg ble veldig overrasket (over å spille). Vi var begge på benken, men jeg har ikke spilt fotball på lenge, så jeg trodde ikke jeg skulle komme inn. En 8-0-scoring i seg selv betyr ingenting, men dette målet betydde utrolig mye for meg. Det så nok folk på stadion også, så det var utrolig stor applaus og jeg satt veldig stor pris på det, sier Braaten.

Braaten-gutta er fra Nordreisa i Troms og begge har en fortid i Tromsø IL.

Til Tippeligaen
Nå er begge klare for Tippeligaen med Bodø/Glimt etter en suveren sesong i 1. divisjon.

Mens Glimt-spillerne er klare for opprykk er situasjonen annerledes for Kongsvinger etter tapet. De er på vei til 2. divisjon.

GLIMT-BRØDRE:  Brødrene Thomas Braaten og Vegard Braaten rykker opp med Bodø/Glimt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GLIMT-BRØDRE: Brødrene Thomas Braaten og Vegard Braaten rykker opp med Bodø/Glimt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

I tillegg til Braaten markerte Papa Alioune Ndiaye (hattrick) og Abdurahim Laajab (to scoringer) seg mest i nord.