- Jeg fikk mange drapstrusler

Patrice Evra om tiden i kjølvannet av rasismesaken.

<strong>STOR SAK:</strong> Patrice Evra (t.h.) mener Luis Suarez var rasistisk mot ham under en kamp i 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet. Foto: Tim Hales/AP/NTB Scanpix
STOR SAK: Patrice Evra (t.h.) mener Luis Suarez var rasistisk mot ham under en kamp i 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet. Foto: Tim Hales/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en av de mest omtalte episodene på en fotballbane de siste ti årene, da daværende Manchester United-spiller Patrice Evra (38) beskyldte daværende Liverpool-angriper Luis Suarez (32) for rasisme etter en kamp på Anfield.

I desember 2011 fikk Suarez åtte kampers karantene, samt en bot på 365 000 for rasime mot Evra. Etter at boten var betalt og karanten sonet, blusset saken opp igjen på ny ved flere anledninger.

I et større intervju med Daily Mail, forteller Suarez at han fikk mange trusler i kjølvannet av den betente saken. Dermed måtte han og familien ta noen forhåndsregler.

- Jeg fikk mange drapstrusler. I mange måneder hadde jeg en bil parkert utenfor huset mitt i Alderley Edge 24 timer i døgnet som sikkerhet. Det var ikke lett for familien min, men jeg vokste opp på noen tøffe gater i Les Ulis, så for meg var det normalt. Men kanskje det ville vært galskap for en annen person. Til og med min bror sa: «Vær forsiktig», da vi kjørte rundt i bilen, sier Evra til tabloidavisa.

Suarez bedyrer sin uskyld i saken. Det spesifikke ordet som skal ha blitt brukt er «negro». På spansk er det ordet for fargen svart. På engelsk er det derimot en nedsettende bemerkning om etnisitet og hudfarge.

- Jeg vet ikke om Suarez er rasist. Jeg kjenner ikke familien hans. Jeg kjenner ikke bakgrunnen hans. Men rasisme har vært så utbredt i så mange år, og den dagen ble det brukt rasisme, sier Evra, som ikke bærer noe nag til Suarez.

- Jeg hater ham ikke. Jeg har aldri hatet ham. Jeg ønsket å slå ham på tidspunktet, men det er umulig for meg å hate noen. Jeg har ikke hat i hjertet. Jeg kan reagere, men hat er et sterkt ord for meg. Da jeg ble spurt om å velge en ellever med de beste spillerne, var Suarez en del av laget. Han var den beste spissen på den tiden, sier Evra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer