- Jeg fikk mange drapstrusler

Patrice Evra om tiden i kjølvannet av rasismesaken.

STOR SAK: Patrice Evra (t.h.) mener Luis Suarez var rasistisk mot ham under en kamp i 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet. Foto: Tim Hales/AP/NTB Scanpix
STOR SAK: Patrice Evra (t.h.) mener Luis Suarez var rasistisk mot ham under en kamp i 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet. Foto: Tim Hales/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en av de mest omtalte episodene på en fotballbane de siste ti årene, da daværende Manchester United-spiller Patrice Evra (38) beskyldte daværende Liverpool-angriper Luis Suarez (32) for rasisme etter en kamp på Anfield.

I desember 2011 fikk Suarez åtte kampers karantene, samt en bot på 365 000 for rasime mot Evra. Etter at boten var betalt og karanten sonet, blusset saken opp igjen på ny ved flere anledninger.

I et større intervju med Daily Mail, forteller Suarez at han fikk mange trusler i kjølvannet av den betente saken. Dermed måtte han og familien ta noen forhåndsregler.

- Jeg fikk mange drapstrusler. I mange måneder hadde jeg en bil parkert utenfor huset mitt i Alderley Edge 24 timer i døgnet som sikkerhet. Det var ikke lett for familien min, men jeg vokste opp på noen tøffe gater i Les Ulis, så for meg var det normalt. Men kanskje det ville vært galskap for en annen person. Til og med min bror sa: «Vær forsiktig», da vi kjørte rundt i bilen, sier Evra til tabloidavisa.

Suarez bedyrer sin uskyld i saken. Det spesifikke ordet som skal ha blitt brukt er «negro». På spansk er det ordet for fargen svart. På engelsk er det derimot en nedsettende bemerkning om etnisitet og hudfarge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer