SKEPTISK: Foruten å gi alt på fotballbanen, har Kongsvinger-kaptein Vidar Riseth følgende motto: - Sett aldri fra deg ølen og gå på do. Foto: Nina Hansen
SKEPTISK: Foruten å gi alt på fotballbanen, har Kongsvinger-kaptein Vidar Riseth følgende motto: - Sett aldri fra deg ølen og gå på do. Foto: Nina HansenVis mer

- Jeg fikk noe i glasset mitt

Da Vidar Riseth (37) gikk på toalettet, puttet ukjente personer noe mystisk i ølen hans.

||| KONGSVINGER (Dagbladet): - Det er ikke alle som vil deg vel, sier Kongsvinger-kapteinen som en parallell til Thomas Myhres opplevelse i Spania.

Den nye keeperen på Kongsvinger har fortalt at han ble dopet ned og svindlet for 160 000 kroner i Puerto Banus. Saken er henlagt av norsk politi, men oversendt til en spansk advokat.

Vidar Riseth mener at Myhre-saken nå må legges død.

- Jeg har kjent Thomas i flere år. Naturligvis tror jeg på ham. Han er blitt lurt, sier Riseth.

Ble advart
Dagbladet snakker med veteranen på indre bane på Gjemselund. Helt plutselig trekker han fram sin egen dramatiske opplevelse.

Året var 1996, og Riseth spilte i LASK Linz i Østerrike. Han var ute på byen og måtte på toalettet.

- Mens jeg var borte, puttet ukjente et eller annet i ølen min. Heldigvis så noen hva som skjedde og advarte meg. Det kan ha vært stoffer, det kan ha vært noe annet. Jeg vet ikke. Jeg drakk i alle fall ikke mer. Mottoet er derfor: Sett aldri fra deg ølen og gå på do.

Sviende oppgjør
Spekulasjoner har gått ut på at Thomas Myhre selv oppsøkte problemer under treningsleiren med Viking i januar. Klubben og sisteskansen ble uansett enige om å skille lag ikke lenge etterpå.

TROR PÅ MYHRES HISTORIE: Vidar Riseth er ikke i tvil om at Thomas Myhre ble svindlet og lurt i Spania. Foto: Nina Hansen
TROR PÅ MYHRES HISTORIE: Vidar Riseth er ikke i tvil om at Thomas Myhre ble svindlet og lurt i Spania. Foto: Nina Hansen Vis mer

Da Dagbladet snakket med Myhre på tirsdag, tok keeperen et sviende oppgjør med media. Han mener ryktene som har fått utfolde seg på enkelte nettsteder, og metodene som er brukt, er under enhver kritikk.

- Folk tar ikke nei for et nei. Plutselig har det stått journalister på døra. Det er ikke så morsomt når barna dine åpner opp, påpeker Myhre.

- Jeg ble frarådet å snakke i denne saken. Men til slutt ble ryktene så ville at jeg bare måtte gjøre det.

Kongsvinger-topper understreker at Myhre-saken overhodet ikke er et tema for dem.

- Vi har fått en fantastisk keeper. Nå er fokuset på seriestarten, erklærer sportslig leder Morten Kristiansen.