Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk revansj

Svendsen fra femtende til pallen.

Emil Hegle Svendsen viste nok en gang at han blir en sterk utfordrer i VM etter han suste inn til tredjeplass på jaktstarten i Ruhpolding.

Etter lørdagens skuffende 15.-plass på sprinten, ville Hegle Svendsen vise seg fra en helt annen side på jaktstarten søndag. Han tok inn mer enn 25 sekunder på seierherren Michael Greis og sikret en ny plass på pallen.

- Jeg føler meg i veldig bra form og var ikke fornøyd etter sprinten. Jeg ville ha revansj, og det fikk jeg i dag, sa Hegle Svendsen til NTB.

Han har virkelig funnet formen etter at sykdom gjorde at han fikk en tung start på sesongen. Trønderen tok sin tredje tredjeplass på litt over en uke. Før jul gikk han inn til karrierens første verdenscupseier i Pokljuka.

Sikter mot medalje

Det lover godt foran VM i Östersund i februar.

- Jeg setter lista etter resultatene mine så langt, og da er det pallen som gjelder i VM, sa 23-åringen.

Neste uke er det verdenscup i Anterselva, men der sparer Hegle Svendsen på litt av kreftene.

JAFS: Emil Hegle Svendsen avanserte fra femtendeplass til pallen på dagens jaktstart. Foto: AFP/SCANPIX
JAFS: Emil Hegle Svendsen avanserte fra femtendeplass til pallen på dagens jaktstart. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg står over sprint og jaktstart, og legger i stedet inn noen ekstra treningsøkter og litt langkjøring. Men jeg går fellesstarten søndag, sa han.

Fortsatt er det nesten én måned til VM. Hegle Svendsen håper at den gode formen holder seg. Etter Anterselva skal han trene i Lillehammer før han reiser på treningsleir til Savalen.

- Kunsten er å bevare formen. Det er mange som har vært i bra form før jul og mistet formen siden, sa Hegle Svendsen, som ligger på femteplass i verdenscupen.

Rask i sporet

På jaktstarten gikk han knallhardt ut fra start. Med solid skyting (en bom) og stor fart i sporet, passerte han løper etter løper.

- Det gikk veldig bra. På den fjerde runden sparte jeg meg litt for å ha kontroll på skytingen. Ole Einar (Bjørndalen) tok inn mye på meg da, men jeg fikk igjen for det på den siste runden, mente Hegle Svendsen.

Bjørndalen skjøt seg bort

Bjørndalen gikk ut som nummer fem på søndagens jaktstart i Ruhpolding. Før tredje skyting lå han som nummer to, men med tre bom skjøt han seg bort fra en topplassering.

Han hadde også en bom på annen skyting.

Til slutt endte han på femteplass, 1.02,6 bak suverene Greis.

- Jeg skulle gjerne vært lenger fram, men jeg var ikke bedre. Jeg får skjerpe meg. Jeg er egentlig i bra skyteform, sa Bjørndalen.

Landslagstrener Kjell Ove Oftedal er ikke særlig bekymret for Bjørndalens skyteform.

- Det kommer en glipp av og til. Han var kanskje litt lite skjerpet i skuddøyeblikket, sa Oftedal til NTB.

Tyskeren Michael Greis fulgte opp lørdagens prestasjon og gikk inn til en suveren seier. Russeren Maxim Tsjoudov tok annenplassen. Hegle Svendsen var 53,9 sekunder bak Greis.

(NTB)

SIKKER: Michael Greis ledet etter sprinten i går, og var ikke truet på jaktstarten i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media