- Jeg fikk så mange unger, så det var bare å legge opp

RBK-trener Henriksen tok spanjolene med storm.

VALENCIA (Dagbladet.no): Da Rosenborg-trener Trond Henriksen møtte pressen påMestalla i kveld, var det nesten med ett «Eggensk» skjær over hele pressekonferansen.

Og da «Rambo» ble spurt om det var bittert å tenke på at hans egen spiller-karrriere ble avsluttet året før RBK ble med i Champions League - satt latteren løst - blant norske, så vel som spanske pressefolk.

- Mange unger

-
Det kom så mange unger en periode, og det var så mye å gjøre hjemme. Derfor var det bare å gi seg, humret Henriksen.

Men en tydelig offensiv RBK-trener er sterk i troen på at trønderne kan skape et nytt fotball-mirakel i Valencia på onsdag.

-I RBK går vi alltid for seier, men…., sier Henriksen, før han slår fast at ett poeng på Mestalla vil være bra.

-RBK har alltid vært bekjent av å være et angrepsvillig lag, offensiv fotball er vårt varemerke. Slik har vi også spilt i mot Valencia, og i de kampene vi har spilt etter det, sa Henriksen.


- Vi må legge opp en taktikk i forhold til lagene vi møter, men vi får se i morgen hvordan vi går ut. Jeg har i alle fall et klart bilde for hvordan jeg ønsker at vi skal spille.


Kan avansere

Med poeng i Spania står RBK med fem poeng når to kamper gjenstår. Det uttålte målet om 3.plass og UEFA-cup-spill må kanskje oppjusteres.

Det hadde ikke Henriksen turt å tro på forhånd.


- Vi følte vel under trekninga at vi hadde havnet i den aller tøffeste gruppa, og vi satte oss en målsetting deretter. Valencia har i flere år vært blant de beste hjemmelagene i hele Europa. Det skal en ikke kimse av, sier Henriksen.

- Er det ikke på tide å oppjustere målsettinga fra 3. plass i gruppa til å bli blant de to beste?

- Vi spilte en veldig bra forsvarskamp mot Chelsea og en veldig bra hjemmekamp mot Valencia. Nå har vi to steintøffebortekamper igjen, og i denne pulja slår alle alle. Det er ingen lette kamper i pulja og vi står på målsettingen vi hadde før gruppespillet (om 3. plass), sier han til Dagbladet.no.

STERK I TROEN: En munter RBK-trener Trond Henriksen forklarte pressen hvorfor han la opp så tidlig og hva han tror om morgendagens kamp mot Valencia på kveldens pressekonferanse i Spania. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
STERK I TROEN: En munter RBK-trener Trond Henriksen forklarte pressen hvorfor han la opp så tidlig og hva han tror om morgendagens kamp mot Valencia på kveldens pressekonferanse i Spania. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
- Jeg fikk så mange unger, så det var bare å legge opp
- Jeg fikk så mange unger, så det var bare å legge opp
?: Her kan det derimot tyde på at det ble stilt et dumt spørsmål.
<B>BLID TROND:</B> RBK-trener Henriksen var i det blide hjørnet da hna møtte pressen i Spania i kveld.
<B>I GOD FORM:</B> Trond Henriksen har fysikk som en 25-åring og trikser her på Mestalla mens spillerne varmer opp.
<B>GÅR FOR SEIER:</B> Men Henriksen medgir at han vil være fornøyd med ett poeng på bortebane mot Valencia.