KRØLL PÅ MAGEN: Alexander Kristoff fikk kjempeproblemer med helsa på den niende etappen i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRØLL PÅ MAGEN: Alexander Kristoff fikk kjempeproblemer med helsa på den niende etappen i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Jeg fikk så vondt at jeg nesten falt av sykkelen

Kristoff frykter han må bryte Tour de France.

MULHOUSE (procycling.no): Alexander Kristoff fortalte før start søndag at han slet med magen.

Lite ante han om hvor tøft det kom til å bli.

- Jeg følte meg veldig bra i dag, men etter 100 kilometer fikk jeg sinnssykt vondt i magen. Jeg fikk så vondt at jeg holdt på å falle av sykkelen, forklarer nordmannen til procycling.no og det norske pressekorpset i målområdet.

TV-kameraene viste underveis på etappen at Kristoff klatret glimrende. Nordmannen satt i feltet ved foten av førstekategorifjellet La Markenstein 60 kilometer fra målstreken. Da hadde han allerede fått kjenning med mageproblemene.

- Jeg slet enormt siste halvdel av etappen.

Kristoff kom seg til mål sammen med grupettoen som hadde dannet seg mens 27-åringen fortsatt satt i feltet. Over målstreken var han drøyt 21 minutter bak etappevinner Tony Martin.

Om Kristoff tvinges til å bryte rittet, er det et alvorlig slag for russerne som har jobbet mye for nordmannen på de flate etappene.

- Ingen har det bra når de har mageproblemer, uansett om de er syklister eller vanlige folk. Forhåpentligvis er han bedre i morgen, deretter kan hviledagen tirsdag hjelpe ham, sier sportsdirektør Torsten Schmidt til procycling.no.

Den andre nordmannen i Tour de France er sportsdirektør hos Sky Kurt Asle Arvesen. Den tidligere proffsyklisten hadde fått med seg 27-åringens mageproblemer da procycling.no pratet med ham i Mulhouse.

- Hvordan er det å sykle med magesykdom?

- Det er helt forferdelig. Når du ikke har systemene i orden, får du ikke i deg energien som behøves for å restituere og fylle opp lagrene, svarer Arvesen procycling.no.

Tour de France fortsetter mandag med én av rittets tøffeste etapper. Sju klatringer, deriblant en fjellavslutning opp La Planche des Belles Filles, blir en stor utfordring for Kristoff med hans mageproblemer.

Nordmannen innrømmer at han frykter å måtte bryte verdens største sykkelritt.

- Det er det siste jeg har lyst til. Det vil være ekstremt skuffende å måtte bryte, forteller Kristoff til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.