- Jeg fikk så vondt at jeg nesten falt av sykkelen

Kristoff frykter han må bryte Tour de France.

KRØLL PÅ MAGEN: Alexander Kristoff fikk kjempeproblemer med helsa på den niende etappen i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRØLL PÅ MAGEN: Alexander Kristoff fikk kjempeproblemer med helsa på den niende etappen i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MULHOUSE (procycling.no): Alexander Kristoff fortalte før start søndag at han slet med magen.

Lite ante han om hvor tøft det kom til å bli.

- Jeg følte meg veldig bra i dag, men etter 100 kilometer fikk jeg sinnssykt vondt i magen. Jeg fikk så vondt at jeg holdt på å falle av sykkelen, forklarer nordmannen til procycling.no og det norske pressekorpset i målområdet.TV-kameraene viste underveis på etappen at Kristoff klatret glimrende. Nordmannen satt i feltet ved foten av førstekategorifjellet La Markenstein 60 kilometer fra målstreken. Da hadde han allerede fått kjenning med mageproblemene.

- Jeg slet enormt siste halvdel av etappen.

Kristoff kom seg til mål sammen med grupettoen som hadde dannet seg mens 27-åringen fortsatt satt i feltet. Over målstreken var han drøyt 21 minutter bak etappevinner Tony Martin.

Om Kristoff tvinges til å bryte rittet, er det et alvorlig slag for russerne som har jobbet mye for nordmannen på de flate etappene.

- Ingen har det bra når de har mageproblemer, uansett om de er syklister eller vanlige folk. Forhåpentligvis er han bedre i morgen, deretter kan hviledagen tirsdag hjelpe ham, sier sportsdirektør Torsten Schmidt til procycling.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer